Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Pääkirjoitus Maskein koulujen joukkokaranteeneja vastaan

Koronatilanne on paranemaan päin, mutta loppukiri vaatii vielä ponnistuksia.

Vihdissä on päätetty laajentaa maskin käytön suositusta myös 4.-6. luokkien oppilaille, jo pidempään suositus on koskenut kaikkia yli 12-vuotiaita. Miksi koululaiset? Perustelu on koulua käyvän lapsen kannalta järkevä: maskisuositusten tarkoituksena on turvata lähiopetuksen jatkuminen peruskouluissa. Suosituksen sisältyy lupaus siitä, että mikäli koululuokassa on asianmukaisesti käytetty maskia ei altistuneita välttämättä aseteta karanteeniin.

Vaikka altistumisista ei seuraisi Covid 19 -tartuntoja, ovat joukkokaranteenit ja etäopetukseen siirtyminen raskaita yksittäiselle oppilaalle, luokalle ja opettajille. Varsinkin kuudesluokkalaisille on tärkeää viettää yhdessä viimeinen yhteinen kevät oman luokan kanssa ennen siirtymistä yläkouluun, jolloin luokat yleensä hajoavat.

Toivottavasti tänäkin keväänä voidaan kuudennen luokan oppilaille esittää nuorempien esittämät lähtölaulut yhdessä – tai mitä eri kouluilla tapana onkaan ollut.