Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikynä | Ilmainen palvelu

Tuntuu ihmeelliseltä, että vaikka kuinka lisätään auttavia tahoja kuten koulupsykologeja ym. niin huostaan otettujen lasten asiat eivät parane.

Jossain tv-ohjelmassa väitettiin, että vaikka koulu tekee ilmoituksen lastensuojeluun, niin mitään palautetta ei tule koululle. Hiljattain haastateltiin Viiden ohjelmassa ylintä poliisia, Seppo Kolehmaista, joka antoi ymmärtää, että pitäisi saada jatkumoa nuorison hoitoon ohjaamisessa.

Ihmettelen, että näin ei ole jo tapahtunut, sillä jokaisessa Suomen kaupungissa, esim. Lohjalla mihin Nummelakin kuuluu, toimii täysin ilmainen Länsi-Uudenmaan Perheasiain Neuvottelukeskus.

Se on kirkon omistama, mutta ei edellytä mitään uskonnollisuutta.

Kuuntelin hiljattain Poliisitv:tä. Siinä poliisi toi kotiin alaikäistä päihtynyttä nuorta.

Päihtyneen äiti totesi, että ”vankilaan se kuuluu”, johon poliisi sanoi että: ”Ei sentään, hänhän on alaikäinen ja kuuluu kotiin”.

Eikö tässä poliisi olisi voinut ojentaa äidille Perheasiain Neuvottelukeskuksen osoitteen ja puhelinnumeron ja sanoa, että ”jos haluat, niin ota yhteyttä”. Näin tulisi varhaisessa vaiheessa autetuksi tämä perhe, eikä samaa lasta tarvitsisi tuoda taas uudelleen kotiin vielä päihtyneempänä. Siinähän poliisin työkin vähenisi.

Sama koskee terv.keskuksen psykologeja. He vain toteavat, että kyllä hoitoa pitäisi jatkaa, mutta ei ole resusseja. Samoin he voisivat ojentaa asiakkaalle Perheasiain Neuvottelukeskuksen puhelinnumeron eivätkä jättää onnetonta asiakasta tyhjän päälle, mm. itsemurhavaaraan.

Tietenkin myös Perheasiain Neuvottelukeskus voisi mainostaa itseään vaikkapa Vihdin Uutisissa. Olen vuosien aikana nähnyt yhden ilmoituksen lehdessä.

Eivät ihmiset tiedä tällaisista mahdollisuuksista. Siellä on vertaistukea yksinäisyyteen, alkoholismiin ym. Ja myös yksittäisten psykologien apua.

Näin saataisiin tukea esim. perheisiin ja kasvanut nuorisorikollisuus vähenisi.

Sirkka Pihlström

Kuntavaaliehdokas,

sitoutumaton