Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Tuumittua Maija-Liisa Nyman Kokkokalliolla pala kurkussa

Vappuaatto. Istumme Vihdin Uutisten päätoimittajan Vesa Valtosen kanssa Kokkokalliolla Nummelassa ja juomme pommacia.

Kirkkaansinisellä taivaalla kulkee purjekoneita, linnut sirkuttavat. Ilma on kesäisen lämmin. Korkealta näkee kauas ja maisemat ovat mahtavat – mutta mieli on matalalla.

Ihmiset vaihtavat työpaikkoja. Se on ihan normaalia, tavanomaistakin. Tulee uusia työtarjouksia, tulee yt-neuvotteluja, irtisanomisia, konkursseja, paikkakunnalta muuttoja, kouluttautumisia, täyskäännöksiä, eläkkeelle jäämisiä.

Tulin itse Vihdin Uutisiin vakituiseksi toimittajaksi neljätoista vuotta sitten. Tätä ennen olen ollut Vihdin Uutisissa kesätöissä ja avustajana. Ja koko tämän ajan olen tehnyt töitä yhden päätoimittajan kanssa: Vesa Valtosen.

Nyt on kuitenkin alkamassa uusi aika. Vesa Valtonen jatkaa päätoimittajana Karkkilan Tienoossa ja Aija Pirinen aloittaa päätoimittajana Vihdin Uutisissa ja Luoteis-Uusimaassa.

Kaikki ne, jotka neljätoista vuotta sitten työskentelivät kanssani Vihdin Uutisissa, ovat siis nyt lähteneet.

Tilalle on tullut mukavia työkavereita ja päteviä ammattilaisia. Aija Pirinen on sellainen myös ja toivotan hänet sydämellisesti tervetulleeksi.

Muutokset ovat usein hyvästä: asioita tehdään uudella tavalla, saadaan uusia näkökulmia, opitaan lisää, parannetaan laatua tai tehoa tai vaikka ilmapiiriä.

Jäähyväiset tuntuvat kuitenkin pahalta.

Vappuaatto. Istumme päätoimittajan kanssa Kokkokalliolla – onneksi ennen nuorisojoukon ja poliisipartioiden ilmestymistä. Paikalla käy joku lenkkeilijä, joku koiranulkoiluttaja.

Juomme pommacia ja katselemme maisemia. Olisi niin paljon puhuttavaa eikä kuitenkaan sanoja.

Juttelemme menneistä vuosista. Siitä mikä on ollut vaikeinta ja raskainta. Siitä mikä hienointa – esimerkiksi retki Lappeenrannan asuntomessuille tai Miss Vihdin palkitseminen. Ihan parasta on kuitenkin ollut päivittäinen yhdessä tekeminen, jaettu näkemys lehden arvosta, tuki ja luottamus.

Kokkokalliolla minulla tuntuu olevan pala kurkussa, enkä tiedä, saanko riittävän painokkaasti sanottua tärkeintä: kiitos Vesa!