Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikynä | Tulot ja menot tulee olla tasapainossa

On hyvin tunnettua, että vaalien alla luvataan äänestäjille yhdeksän hyvää ja kahdeksan kaunista. Vaalien jälkeen saakin sitten kaikki nuo lupaukset unohtaa. Siksipä en tässä lupailekaan turhuuksia. Valtuustossa sitoudumme hoitamaan koko kunnan yhteisiä asioita. Kunnan taloudenhoito on keskeisiä asioita, jonka kautta saamme pitää kuntamme hyvässä mallissa. Tulevana valtuustokautena tulee olemaan hyvin tiukkaa taloudessa, siksi asiat tulee priorisoida oikein ja mahdollisimman tasapuolisesti. Ymmärrykseni mukaan kaikkeen taloudenhoitoon pätee yksinkertainen sääntö, tulot ja menot tulee olla tasapainossa. Velkaantumisella syömme tulevaisuuttamme. Me puhumme kovin tunteellisesti luontomme säästämisestä tuleville sukupolville ja hyvä niin. Mutta mitä jätämme perinnöksi taloudessa tulevaisuuteen, joilla sitten pitäisi asioita hoitaa, miljardien velatko? Onhan se mukavampaa tehdä retkiä kauniiseen luontoon, kun on jokin eväspakettikin mukana.

Perheiden hyvinvointi on tärkeää. Nuorten kaikenlaiseen auttamiseen tulee panostaa, ettei syrjäytymistä tapahtuisi. Lasten ilo siitä, että saa tasapainoisesti kasvaa ja kehittyä, on meidän kaikkien ilo. Koulujen luokkakoot tulisi voida pitää mahdollisimman pienenä, jotta kaikki saavat tasapuolista opetusta. Vanhusten huollon hyvä tila, tulee olla kunnia asiamme. Ymmärrän, että Vihdissä on kiinnitetty huomioita veteraanien asioiden hoitoon, siitä pitäkäämme kiinni, sillä sen olemme heille hyvää velkaa.

Kaikkien kuntalaisten tasapuoliseen hyvinvointiin tulee panostaa niin hyvin kuin mahdollista.

Joskus, kuten tulevalla kaudella, on myös hiukan vyötä kiristettävä, että pääsemme taas parempiin aikoihin. Koko kunnan kehittäminen on tärkeää. On hienoa, että Vihdin kirkonkylä, jossa itse asun, kokee uutta tulemista. Enemmänkin voisi kirkonkylän monia hyviä puolia pitää esillä. Kuten, ”idyllistä asumista vesien äärellä.”

Mikäli vain mahdollista, myös kirkonkylään olisi hyvä saada jonkinlainen terveyspiste, siitä aikanaan puhuttiinkin.

Hiukan synkistä näkymistä huolimatta meidän tulee luoda iloa ja toivoa tulevaisuuteen, yhdessä siinä onnistumme. Muistakaamme, ”ihminen on tärkeämpi, kuin systeemimme.”

John Remes

Kuntavaaliehdokas (KD)