Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuumittua Maija-Liisa Nyman Kun asiantuntija vinkkaa

Kuuntelin alkukeväästä Vihdin kunnankirjaston järjestämää aikuisten kirjavinkkausta. Kuuntelin – ja tajusin hyvin nopeasti että pelkkä kuunteleminen ei riittäisi.

Kiinnostavia vinkkejä tulvi sitä tahtia, etten luottanut omaan muistikapasiteettiini. Tarvitsin kynän ja paperia.

Osa kirjaston Janikan ja Karoliinan suosittelemista kirjoista oli itselleni jo tuttuja, muutaman olin lukenutkin ja paria näistä rakastanut täydestä sydämestä. Mukana oli kuitenkin myös sellaisia, joista en ollut koskaan kuullutkaan ja sellaisia, joiden ilmestyminen oli iloinen yllätys.

Heti vinkkaustuokion loputtua surffasinkin kirjaston verkkopalveluun ja varasin useamman kirjan – pakko oli kuitenkin vähän jarrutella: useamman kerran kun on käynyt niin, että innostuksissani varaan kaksikymmentä kirjaa, jotka kaikki pumpsahtavat noudettavaksi samaan aikaan.

Varasin siis vain kaikkein kiinnostavimmat. Kun nämä olisivat saapuneet ja luettu, voisin varata lisää.

Varattavaa on riittänyt tänne saakka.

Teille, jotka ette ole kuunnelleet kyseistä Facebook-vinkkaustapahtumaa, tässä muutama poiminta:

Ruotsalaisdekkaristien kärkikaartiin kuuluva Anna Jansson on aloittanut uuden sarjan, jonka avausosa on nimeltään Katoavat jäljet. Kimmo Taskisen ja Vesa Sisätön Kiehtovat linnat -kirja on kuva- ja tietoteos, joka herättää matkakuumeen. Margaret Rogersonin Kirjojen tytär on paitsi kauniskantinen myös ”parasta seikkailufantasiaa, mitä on ilmestynyt vuosiin”.

Nämä varasin ensimmäisessä aallossa, enkä pettynyt. Asiantuntijan vinkkejä – ala kuin ala – kannattaakin siis kuunnella!

Kirjoittaja on Vihdin Uutisten ja Luoteis-Uusimaan toimittaja