Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikynä | Etätöiden kautta Vihti tutuksi

Tätä kirjoitusta tehdessä on tulossa päätökseen perhettämme koskettava järjestyksessään kolmas karanteeni. Toivottavasti myös viimeinen. Me 30–39-vuotiaat lienemme seuraavassa rokotettavien erässä. Maailma on taas askeleen lähempänä sitä kuuluisaa ”vanhaa normaalia”.

Perjantaina 13. päivä maaliskuuta 2020 ajelin työreissulta Joensuusta kotiin ja hyvin satunnaisia vierailuja työpaikallani Helsingin keskustassa lukuunottamatta olen työskennellyt tuosta asti kotikonttorilla Vihdin Nummelassa. Tuolloin ei tiedetty vielä maailman pahuudesta mitään ja itsekin söin samasta hotellin buffetista Kontiolahdella kisaavien ampumahiihtomaajoukkueiden kanssa.

Tuon jälkeen kuitenkin kaikki muuttui. Rakkaat harrastukset joko siirtyivät siihen kuuluisaan ”etätoteutukseen” tai loppuivat kokonaan kuten Pappilanpellon koulun salissa pelattu salibandyhöntsävuoro. Etätöiden myötä jäi 2 tuntia päivässä työmatkojen vuoksi kaikkeen muuhun ja päätin, että tuon ajan käytän tutustumalla Vihdin palveluihin ja retkeilypaikkoihin. Välillä perheen kanssa ja välillä yksin.

Olen löytänyt puvulle pesulan, autolle huoltajan, suosikkilounaspaikan, kuntosalin, uuden vakioparturin sekä paikan josta käyn hakemassa aamukahvin ja sämpylän kun lapset on tiputettu päiväkotiin. Nummelan lounaspaikoista olen käynyt ihan jokaisessa. Retkiä on tehty niin Salmen ulkoilualueelle, Tervalammen takaiseen Nuuksioon, Palakoskelle ja tietysti Kokkokalliolle. Joskus jopa tauonomaisesti kesken työpäivän. Kaikki tämä täällä Vihdissä.

Nyt kun tätä katsoo vuoden taaksepäin niin paikallinen luonto ja paikalliset palvelut ovat tarjonneet ihan uutta energiaa työntekoon ja pistänyt ajattelemaan, että voisiko tämä olla se uusi normaali ja mikä mahdollisuus tässä Vihdille piilee houkutella uusia asukkaita tänne jossa voi välillä käydä luonnossa ”lataamassa”?

Työpaikallani keskustellaan johtoryhmää myöten, että ainakin meille asiantuntijatyötä tekeville voidaan ottaa käyttöön hybridimalli missä joka päivä ei tarvitsekaan ajaa pääkallopaikalle vaan osan päivistä voisi tehdä kotona tai asiakkaiden luona. Uskon, että emme ole ainoa organisaatio ja tässä jos missä on Vihdillä ns. tuhannen taalan paikka saada sitä puuttuvaa volyymia tuottaa lisää palveluita. Ei jäädä nukkumaan mahdollisuuden ohi vaan otetaan tästä kiinni ja lisätään hyvinvointia. Yhdessä. Tekemällä.

Joonas Kairajärvi

Kuntavaaliehdokas (kok.)

Ei jäädä nukkumaan mahdollisuuden ohi.