Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Tuumittua Tuttua ja tuntematonta

Pakkasin matkalaukullisen vaatteita sekä muutaman Ikea-kassillisen roinaa ja hyppäsin junaan kohti Uusimaata. Kun vieruskaverini junassa ihmetteli tavaran määrää, kerroin hänelle muuttavani kesäksi pois Tampereelta. Silloin tuleva kesä vasta konkretisoitui itsellenikin.

Vietän täällä Nummelan toimituksessa seuraavat kolme kuukautta kesätoimittajana, enkä voisi olla enempää innoissani! Lapsuuteni ja nuoruuteni vietin naapurikunnassa Lohjalla ja nykyisin opiskelen journalistiikkaa Tampereella.

Lohjan tunnen kuin lempihousujeni etutaskut. Samaa vertauskuvaa käyttääkseni Vihdin tunnen kuin reppuni pikkutaskut. Kuten varmasti tiedätte, repun taskujen sisältö on suurin piirtein tiedossa, mutta aina sieltä löytyy myös jotain yllättävää ja jopa tuntematonta.

Vihti on minulle tuttu monesta eri yhteydestä. Nummelan urheilukentällä olen osallistunut yleisurheilukilpailuihin ja jäähallissa olen seurannut sisarusteni jääkiekko-otteluita. Haimoossa olen vieraillut sukulaisillani ja lasketteluharrastukseni on saanut alkunsa Vihdin rinteistä. Täysi-ikäistyessä hauskin aktiviteetti oli ”kiesiminen”, ja Lohjalta lähdettiin usein Nummelaan ajelulle.

Jo ensimmäisella työviikolla paikallistuntemukseni parani heittämällä, kun pääsin tutustumaan juttukeikkojen myötä Vihdin kirkonkylään ja Nummelan keskustaan.

Asetin itselleni tavoitteen: kesätoimittajapestini loppuessa elokuussa haluan tuntea myös Vihdin kuin omat taskuni.

Tutustuttava on ainakin Vihdin museoon, kirkkoon ja Pyhän Birgitan kirkon raunioihin. Myös kesäteatterissa ja Kinossa olisi mahtavaa päästä vierailemaan, mikäli koronatilanne sallii. Lisäksi minun on koluttava Vihdin kauneimmat luontokohteet, kuten Kokkokallio ja Hiidenvesi.

Jos siis näätte eksyneen näköisen toimittajan kamera kaulassa ja muistio kädessä jossain päin Vihtiä, se olen todennäköisesti minä.

Tulkaa nykäisemään hihasta ja kertomaan, minne minun pitäisi mennä parantamaan paikallistuntemustani. Kesän lopussa olisi mahtavaa päästä kertomaan, että tunnen Vihdin kuin omat taskuni!

Kirjoittaja on Luoteis-Uusimaan ja Vihdin Uutisten kesätoimittaja.