Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikynä | Meidän kuntamme tulevaisuudessa

Kunnan rikkaus on erilaisuus. Vihdissä pääsemme nauttimaan upeasta luonnosta, kylämäisestä ilmapiiristä ja sijainnista lähellä pääkaupunkiseutua.

Ikärakenteemme on toistaiseksi sopivasti tasapainossa, mutta ikääntyvä väestö kasvaa ja uusia kuntalaisia tulisi houkutella Vihtiin.

Miten saamme Vihdin nostettua esille?

Porintiellä komeilee suuri kyltti, joka kehottaa ajamaan varoen, kun alueella vilisee pyöräilijöitä, purjelentäjiä ja frisbeegolfin pelaajia. Mitä jos kyltti kehottaisikin ajamaan varoen, kun alueella liikkuu iloisia kuntalaisia? Voisiko aktiivisten ihmisten Vihti olla kunta, jossa huomioimme kaikki?

Sijaintimme puolesta perheelliset olisivat otollisia uusia kuntalaisia. Turvattomat koulumatkat sekä tekemisen puute eivät kasvata vetovoimaamme. Meillä on kehittämistyötä tehtävänä, jotta saamme Vihdin iloisen äänen kuulumaan kunnan sisällä ja sen ulkopuolella.

Kunnan ja kolmannen sektorin yhteistyön vahvistaminen on yksi mahdollistaja.

Järjestötyön paino on tärkeässä ennaltaehkäisevässä työssä ja sen arvo on yhteiskunnalle erittäin merkityksellistä. Järjestöstrategia 2021-2025 on hyvä alku yhteistyön kehittämiselle.

Tarvitsemme kuitenkin nyt aktiivista työtä, että strategia saadaan jalkautettua. Tarvitsemme yhteistyötä kehittääksemme mm. liikuntamahdollisuuksia lapsille ja nuorille.

Harrastamisen tukeminen on syrjäytymistä ehkäisevää työtä, johon tulisi nyt panostaa. Jokaisella lapsella ja nuorella tulee olla mahdollisuus harrastaa.

Saisimmeko kuntamme äänen kuuluviin uusilla monipuolisilla lajipuistoilla, liikennepuistolla ja esteettömällä leikkipuistolla? Saisimmeko äänemme kuuluviin turvallisilla koulumatkoilla ja iltapäivätoiminnalla? Saisimmeko äänemme kuuluviin huomioimalla erityisesti nuoret kunnassamme? Saisimmeko äänemme kuuluviin kulttuuritarjonnallamme, joka suuntautuu lapsista ikäihmisiin asti?

Nyt on aika rakentaa Vihdistä elinvoimaisempi iloisten kuntalaisten asuinkunta.

Kunta, joka tiedostetaan muualla, ja jossa on turvallista ja monipuolista asua ja elää. Kunta, joka aidosti kuuntelee kuntalaisia ja kasvattaa yhteisöllisyyttä.

Camilla Bonden

Kokoomuksen

kuntavaaliehdokas