Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Miksi Vihdin puistot jätetään kasvamaan heinää?

Monta kertaa saa kuulla siitä, kuinka Vihti mainostaa itseään sijainniltaan ja maisemiltaan suoranaiseksi helmeksi. Onhan tämä totta - sijainti on ylivertainen. Kaikki etelän suuret kaupungit ovat kohtuullisen ajomatkan päässä.

Maisemaltaan paikkakunta on - no sanotaanko, että itse pilannut itsensä. Tai hyvää vauhtia pilaamassa. Tänä kesänä tämä asia on konkretisoitunut muotoon, mitä on vaikea ymmärtää. Aiempina vuosina paikkakunnan puistonhoito on ollut kiitettävällä tasolla, mutta ei enää.

Asuinalueemme ennen niin komeat ja siististi hoidetut puistot on pilattu sillä, että niiden on nyt annettu kasvaa heinää ja ennen niin viihtyisä asuinalue muistuttaa nyt monessa kohtaa pikemminkin kaatopaikkaa kuin viihtyisää puistoa.

Joku on tämänkin päätöksen tehnyt. Haluaisinkin nyt kysyä, että miksi tehdään päätöksiä, jotka tietoisesti vähentävät asukasviihtyvyyttä?

Kuka hyötyy siitä, että hienosta maisemasta tehdään ruma? Luomu on rumaa. Yhdellä sanalla sanottuna.

Ottaen huomioon Vihdin jo ennestään korkean veroprosentin, olisikin suotavaa tietää miksi niin itsestään selvien asioiden, kuten nurmikoiden leikkuksiin ei löydy rahaa?

Mikä meitä suomalaisia oikein vaivaa? Vaikka asuisimme paratiisissa, niin haluamme kuitenkin tehdä siitä tunkion?

Nyt tehty päätös siitä, että jätetään puistot kasvamaan heinää aiheuttaa muitakin liveilmiöitä. En usko, että tämä auttaa vähentämään punkkien tai käärmeiden pistoja, etenkään tähän vuodenaikaan, vaan pikemminkin lisäämään niitä. Näistä eläimistä molemmat karttavat paikkoja, joissa kasvillisuus on vähäistä.

Loppuun totean vain, että useasti Lohjalle ajaessani mietin, että meillä on Suomen hienoin kansallismaisema kaikkien käsillä. Se kulkee Kehätiellä Nummelanharjun frisbeegolfradan kohdalla. Maisema Hiidenvedelle on mykistävä.

Ongelmana tässä vain on se, että tämäkin maisema on peitetty puilla.

Suomalainen vaatimattomuus on huono asia. Etenkin kun sen vaatimattomuuden korjaamiseen ei ihmeitä tarvittaisi. Vähän halua ja innostusta ja ymmärrystä siitä, että asukasviihtyvyys voi olla pienistä asioista kiinni.

Vihtiläinen