Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Päätoimittajalta Miksi toteutimme Pride-kyselyn?

Pride-liputus jakaa tunteita ympäri maata. Toisille kyse on yhdenvertaisuuden tukemista, toisille yhden vähemmistön nostamista erityisasemaan. Pride-liputuksessa esiin nousevat myös poliittiset intohimot liberaalien ja arvokonservatiivien välillä. Nämä kysymykset hajottavat puolueita myös sisäisesti.

Vihdin Uutiset toteutti tällä viikolla verkkokyselyn, jossa kysyimme, pitäisikö Vihdin kunnan osallistua Pride-liputukseen. Kyselyymme tuli neljässä päivässä 1064 vastausta. Vastaukset jakaantuivat hyvin tasaisesti.

Vastanneista hieman yli puolet, eli 52 prosenttia (553 vastaajaa) oli Pride-liputuksen kannalla. 48 prosenttia (509 vastaajaa) puolestaan vastusti asiaa.

Kyselyymme pystyi vastaamaan anonyymisti kuka tahansa, joten tuloksista ei kannata tehdä liian pitkälle vietyjä johtopäätöksiä.

Miksi sitten järjestimme Pride-liputusta koskevan verkkokyselyn? Siksi, koska halusimme kuulla, miten puolustajat ja vastustajat perustelevat mielipiteitään. Haluamme auttaa lukijoitamme ymmärtämään eri tavoin ajattelevien näkökulmia.

Prosentuaalisten tulosten sijaan kiinnostavimpia olivat kyselyn avoimet vastaukset. Vastaajien perusteluja kannattaa lukea verkkosivuillamme olevasta laajasta artikkelista. Pride-liputukseen, kuten moneen muuhunkaan kiistaan, ei ole olemassa oikeaa vastausta – on vain näkökulmia.

Yksi aikamme ongelmista on se, että meillä on tarve määritellä, mikä on oikea tai korrekti tapa ajatella asioista. Suvaitsevaisuutta ei ole se, että vaadimme muita ajattelemaan kuten itse ajattelemme. Suvaitsevaisuutta on halu ymmärtää toisten ajattelumaailmaa. Tässä medialla ja lehdistöllä on tärkeä tehtävä. Paikallisen lehden tulee tarjota tilaa erilaisille näkökulmille ja auttaa ymmärtämään eri tavoin ajattelevia.

Kirjoittaja on Vihdin Uutisten ja Luoteis-Uusimaan päätoimittaja.