Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mielipide | Voihan roska!

Nummela on mukava paikka – ainakin minusta. Olen asunut täällä melkein 60 vuotta ja nyt tämä kyläparka on täynnä roskia. Tuntuu ihan oikeasti siltä, että jokainen puska, nurmikko ja tien varsi on roskia täynnä.

Facessa ja muuallakin keskustellaan roskaamisesta. Onhan se hyvä että keskustellaan, mutta tässä hommassa ei keskustelut nyt paljon auta vaan tarvitaan ihan tekoja. Roskienkeräystekoja.

Nuo roskienkeräystempaukset, mitä järjestetään, on ihan mukavia. Ne auttaa valitettavasti vain hetken, sillä sitä keräämistä pitää tehdä koko ajan, jos halutaan että on roskatonta.

Olen keränyt roskia 10 vuotta, joskus enemmän, joskus vähemmän. Tässä korona aikana tämä roskaaminen on lähtenyt ihan lapasesta. Roskaa on, paljon. Olen keränyt sitä todella paljon ja löytänyt mitä ihmeellisempää kamaa. Aina sukista ja kalsareista alkaen ja paljon muuta kummallista. Sitten nuo tumpit. Niitä on tullut kerättyä tuhansia.

Teiden varsilla ja puistoissa on monta puskaa, jonne on ollut tuupattu kaikenlaista piiloon.

Mitä ajattelee se ihminen, joka heittää käytetyn vaipan tien varteen puskaan? Tai ne ihmiset, jotka jemmaa Naaranpajuntien kierrätyspisteen puskiin sinne kuulumatonta tavaraa?

On jopa kysytty, että miksi keräät ja maksetaanko tosta.

Mitä on ajatellut se ihminen, joka on jättänyt sinne roskapusseja, kananmunia, makarooneja? Siivouspäivä vai? Ihan hemmetin kurjaa. Ainakin minusta.

Hei haloo, sinne ei jätetä mitään mille ei ole kierrätysastiaa. Senhän sanoo nyt jo järkikin. Jos autolla ajetaan kierrätyspisteelle, niin voi sitä ajaa Koivissillan jäteasemalle asti ja jättää kamat sinne, ettei niitä tarvii puskiin piilotella. Tämä on varmasti joka kierrätyspisteen ongelma. Tästä voidaan jo päätellä että kaikki roskaajat eivät ole nuorisoa vaikka niin moni väittääkin. Välinpitämättömyys on kurja tauti ja tuntuu, että siihen ei auta mikään ja se vaan lisääntyy.

Tällä kylällä, teiden varsilla sekä puistoissa ja kauppojen pihoilla on liian vähän roskiksia, ja ne roskikset jotka on ovat liian pieniä. Kunta ja kaupat voisivat ottaa asiasta kopin ja hommata niitä lisää. Voi olla, että se ei auta ja on mahdotonta, mutta silloin kukaan ei voisi sanoa, että ei ollut roskista.

Sitten osa ihmisistä katsoo kuin hullua, kun kerään roskia. No, ehkä olenkin.

Tuijotetaan. On jopa kysytty, että miksi keräät ja maksetaanko tosta. No ei makseta ja siksi kerään, kun nautin siististä ja roskattomasta ympäristöstä.

Kiitostakin on tullut. On aamuisin huikattu hyvät huomenet ja kiitos kun keräät. Mukavia ihmisiä on ollut liikkeellä ja on keskusteltu arvatenkin roskaamisesta.

Nummelassa on paljon ihmisiä, jotka kerää roskia ja se on hyvä juttu. Kiitos heille kaikille. Ihanaa, että olette olemassa. Iso kiitos myös kaikille niille ihanille ihmisille, jotka ovat tuoneet roskat mukanaan roskikseen, kun ovat liikkuneet luonnossa eikä niitä ole jätetty sinne.

Tee palvelus luonnolle: kun seuraavan kerran lähdet lähdet lenkille, kävelylle tai pyöräilemään, ota pussi mukaan ja kerää muutama roska.

Roskia keräävä mummi