Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Rikas vai tyhmä Vihdin kunta?

Kun tiedän Vihdin, Lohjan ja Karkkilan tilanteen, ei voi välttyä ajatukselta, että Vihti ei ole rikas vaan tyhmä kunta. Vihdissä ei ole runsaasti euroja lapsille tai vanhuksille. Rahaa kyllä löytyy sammakoille. Lehtitietojen mukaan on Herrakunnalla rahoitettu suurella rahalla sammakoille kutu- ja oleskeluallas. Lehdessä kutsutaan allasta kosteikoksi.

LUVY:n hanketyöntekijä kertoo kuinka hyvä, suorastaan erinomainen tämä hanke on. Tuleekin mieleen, onko kertojalla sukulaisgeenejä Tanskassa, siellähän oli se kuuluisa satusetä. Kehumisen sijasta kuntalaisille pitäisi kertoa mitä tämä sammakkolampi on tullut kunnalle maksamaan. Miksi rakentaa kosteikko, kun valuma-alueesta vain alle 30 % on peltoa, siitäkin suurin osa on luomua.

Myöskin jäi kertomatta, mihin tutkimuksiin tämä kaikki hyvä perustuu, varsinkin pellolta tulevan fosforin osalta.

Ei se ole tyhmä joka pyytää vaan se joka maksaa. Vihdin kunnan pitäisi aina päätöksiä tehdessään muistaa, että hyötyjen pitää olla suuremmat kuin haitat.

Reino Tuominen