Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Lukijalta | Kiistelty Hurrin tila, Verisuo ja välivarastot

Nuija napsahti Elinvoimalautakunnan kokouksessa ja äänestys päättyi 5-4 sille, että kiistelty Verisuon välivarastointipaikka käsiteltäisiin uudestaan myöhempänä ajankohtana, jos oikeus asian palauttaa käsittelyyn.

Mistä on kyse?

Kaikkihan alkaa jo vuosikymmenen verran taaempaa, jolloin kunta ja yrittäjä kirjoittivat myötävaikutussopimuksen alueen kehittämisestä. Tällöin kunta suunnitteli alueelle tien ja maanläjitys/ välivarastointipaikan. Vastavuoroisesti kunnan oli määrä saada alennusta, jos tarvitsee alueen palveluja. Kyse oli siis kunnan suhteen hyvästä diilistä, yrittäjä rakentaa ja maksaa ja kunta suunnittelee.

Se miksi asia on kiistelty on se, että alueen läpi virtaa pieni puro, josta Enäjärveen valuu 20% järven tulovedestä. Puro kulkee tieosuuden kyljessä ja on otettu huomioon tietä rakennettaessa. Suurempi kiistan aihe on raskaankaluston liikenne mikä lisääntyisi Etelä-Nummelan alueella. On totta, että liikennettä tulee. Sitä tulisi 1,7 auton verran päivää kohden alkuun, jos välivarastointikenttä ja sen rakentaminen saa luvan. Määrä on laskennallinen ja saattaa heittää suuntaansa hieman.

Tästä päätettiin elinvoimalautakunnassa 14.9.2021. Saako tämä yrittäjän oma, kunnan suunnittelema alue rakennusluvan lautakunnan mielestä. Asiahan palautuu oikeuteen, mutta mitä asiasta lausutaan.

Asiasta on paljon spekulaatioita, tuleeko alueelle myöhemmin maankaatopaikka tai jotain muuta toimintaa. Tästä ei kuitenkaan päätetty nyt, vaan ainoastaan siitä mitä lautakunta lausuu valitukseen, jossa haetaan aiemmin mainittua louheen välivarastointilupaa ja hetkellistä murskaustoimintaa. Murskaustoimintaa tulee siitä, että kunnan piirtämä kallion läpi menevä tie räjäytetään auki ja louhe murskataan tienpäällysteeksi, jolla taas viimeistellään tieosuus.

Miksi perussuomalaiset elinvoimalautakunnassa istuvat Noora Jussila ja Samppa Granlund sitten äänestivät kuten äänestivät?

Molemmat olivat yhtä mieltä siitä, että kunnassa on annettava yrittäjien yrittää. Tulee miettiä ennemmin keinoja joilla kunta voi tukea yrityksiä, eikä päinvastoin.

Toinen asia on myötävaikutussopimus mikä on tehty. Tehtyjä sopimuksia on hyvä kunnioittaa, vaikka virkamiehistö on vaihtunut aikojen saatossa. Kolmas asia on mahdollinen tuleva maankaatopaikka, jos asialla nyt spekuloidaan kuitenkin. Kunnalla ei tällä hetkellä ole tilaa kaikille maille mitä syntyy useista eri kohteista. Alueelle siis on kysyntää ja mikä sen parempi, kun jonkun toisen rakennuttamana. Kunnan ei moisiin hankkeisiin kannata lähteä.

Neljäntenä tulee järjetön maan kuskaaminen naapurikuntiin tai välivarastointi pitkin pellon pientareita. Molemmissa tapauksissa rahaa palaa ja se ei ole koskaan hyväksi kunnan taloudelle, eikä turha kuskaaminen ole edes hyväksi luonnolle.

Samppa Granlund