Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Onko aihetta tyytyväisyyteen?

Me vihtiläiset olemme olleet vuosikymmeniä etuoikeutetussa asemassa. Meillä on ollut kaksi paikallista julkaisua, lehteä: Luoteis-Uusimaa, joka on maksullinen, tilattava paikallislehti ja ilmaisjakeluna jaettu Vihdin Uutiset.

Kumpikin lehti on tehnyt ansiokasta työtä kertomalla paikallisista tapahtumista, ihmisistä, ilmiöistä, politiikasta ja seurakunnan asioista omine kommentteineen ja haastatteluineen kuvien kera. Toimimalla näin lehdet ovat lisänneet kuntalaisten tietoa omasta paikkakunnastaan, herättäneet kysymyksiä joskus jopa ärtymystäkin. Mutta sehän on lehden tehtäväkin: saada ihmiset ajattelemaan ja muodostamaan omia mielipiteitä sekä kannanottoja, joista keskustella. Erilaiset ja omien näkemysten vastakkaisetkin ajatukset tuovat uutta näkökulmaa ja, kuten sanotaan ”puhumalla asiat selviävät”.

Torstaina ilmestyneessä Luoteis-Uusimaassa molempien lehtien päätoimittaja kertoi lehtien uudistumisesta. Lehdillä on jatkossa erilainen rooli ja sisältö. Tavoitteena on aktivoida poliittista keskustelua. Poliittinen keskustelu useimmiten ymmärretään puoluepolitiikkana. Laajemmin ajateltuna poliittinen keskustelu käsittää kaikkea ihmisen ja elämään liittyvää.

On erinomaista, että lehdet ottavat omat roolinsa ja täten avartavat meidän lukijoidemme ajatusmaailmaa ja tietämystä. Kaikella toiminnalla lujitetaan myös kuntalaisten yhteishenkeä ja yhteisöllisyyttä, jota kovasti kaivataan tämän päivän pirstaloituneessa maailmassa. Ihmiset haluavat kuulua ”omaan joukkoon”. Se joukko voi olla juuri tunne siitä, että oma kunta, meidän Vihtimme on se joukko, johon kuulun ja jossa haluan olla mukana tekemässä Vihtiä entistä paremmaksi.

Hyvällä yhteistyöllä, yhteiseen hiileen puhaltamalla vaikeatkin esteet voitetaan. Tämän hengen luomisessa molemmilla lehdillä on arvokas tehtävä. Uskon, että voimme luottavaisina katsoa tulevaisuuteen.

On siis aihetta tyytyväisyyteen!

Vuokko Sivuranta

On erinomaista, että lehdet ottavat omat roolinsa ja täten avartavat meidän lukijoidemme ajatusmaailmaa ja tietämystä.