Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Valitse vihtiläinen!

Hädin tuskin on uusi kunnanvaltuusto aloittanut työnsä, kun ollaan jo valmistautumassa seuraaviin vaaleihin. Myös seuraavat vaalit – aluevaalit – ovat erityisen tärkeät nimenomaan kuntien ja kuntalaisten näkökulmasta.

Aluevaaleissa valitaan Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen päättäjät: aluevaltuuston tehtävänä on päättää, kuinka järjestetään alueen sosiaali- ja terveydenhoito sekä pelastustoimi.

Osa puolueista on Uudellamaalla jo asettanut ensimmäiset ehdokkaansa, ja mukana on myös vihtiläisnimiä. Lisää nimettyjä vihtiläisehdokkaita varmasti – ja toivottavasti – saadaan tulevina viikkoina ja kuukausina; ehdokashakemukset tulee jättää ennen joulukuun puolta väliä. Senkin jälkeen on vielä hyvää aikaa tutustua ehdokkaisiin, sillä äänestämään pääsee vasta tammikuussa.

Hyvä olisi tutustua nimenomaan niihin paikallisiin ehdokkaisiin. Paikallisten sote-palveluiden puutteista tai puuttumisesta on jälkikäteen huono valittaa, jollei ole äänestänyt oman kunnan ehdokasta.

Myös kunnanjohtaja Erkki Eerola muistuttaa samasta asiasta (Luoteis-Uusimaa 30.9.2021): ”Toivon, että Vihdin väestöpohja turvaa kuntapalvelut myös jatkossa Vihdissä. Tulevien vuosien hyvinvointialueiden päättäjät ovat tässä keskeisessä asemassa.”

Siksi Eerola toivookin hyvinvointialueelle vihtiläistä ääntä kuuluviin. Äänestämällä voi vaikuttaa tähän: valitse siis vihtiläinen ehdokas.

Kirjoittaja on Vihdin Uutisten ja Luoteis-Uusimaan toimittaja.