Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Pääkirjoitus Lukion ilmailulinja olisi tervetullut

Nummelan lentokenttä otettiin käyttöön 81 vuotta sitten, ja se palveli sotilaskenttänä jatkosodassa.

Purjelentoharrastus alkoi vilkastuttaa lentokenttää 1950-luvulla, ja purjelennon kulta-aikaa oli 1970-luku. Ikimuistoisia Enäiltamia, lentonäytöksiä ja muita yleisötapahtumia – jopa lestadiolaisten Suviseurat järjestettiin lentokentällä 1980-luvulla.

Lentokenttäalueen ja sitä ympäröivät harjumetsät – kaikkiaan noin 135 hehtaaria maata – omistaa Vihdin kunta.

Nummelan lentokenttä on edelleen harrasteilmailukenttä, mutta purjekoneiden lisäksi sinne on siirtynyt moottorikoneita ja helikopteritoimintaakin, koska Malmin lentokentän taru Helsingissä näyttää päättyneen. Lentokentän infrastruktuuriin on satsattu ja kulunvalvontaa kehitetty. Eipä sitä tiedä, vaikka Nummelasta pääsisi sähkölentokoneella Helsinki-Vantaan kentälle, ehkä Tukholmaan ja Tallinnaan asti tulevaisuudessa.

Koska meillä on Nummelan lentokenttä, sitä kannattaa hyödyntää. Vihdin lukiossa on juuri alkanut historian ensimmäinen ilmailukurssi, joka veti jo lukioon opiskelijoita myös Vihdin ulkopuolelta (Luoteis-Uusimaa 3.10.2021). Seuraava askel voisi olla Vihdin lukion ilmailulinja – se olisi tervetullut vetovoimatekijä.

Kirjoittaja on Luoteis-Uusimaan ja Vihdin Uutisten toimittaja.