Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Timontiellä Nummelassa irrallaan liikkuvan kissan omistajalle

Kissan ulkoilua ja sen seurauksia käsittelevät poliisin mukaan järjestys-, metsästys-, rikos-, eläintauti-, vahingonkorvaus- ja eläinsuojelulaki, sekä lukuiset asetukset.

Suomessa sovelletaan eläinten suojelua koskevaa eurooppalaista yleissopimusta, jossa heitteillä olevalla eläimellä tarkoitetaan sellaista lemmikkieläintä, joka on omistajansa tai haltijansa kotipiirin rajojen ulkopuolella, eikä kenenkään muun omistajan tai haltijan hallinnassa tai suorassa valvonnassa.

Irrallaan kulkevaa kissaa uhkaavat poliisin mukaan liikenne, petoeläimet sekä ihmiset.

Metsästys- ja eläinsuojelulaki kieltävät lemmikin heitteillejättämisen ja ne velvoittavat omistajaa huolehtimaan eläimestään.

Lain mukaan omistajan on huolehdittava siitä, että kissa ei vapaana ollessaan aiheuta vahinkoa, tai että eläin ei itse joudu kärsimään.

Omistajan kuuluu järjestyslain mukaan huolehtia, että irrallaan oleva kissa ei mene naapuritalon tai taloyhtiön pihalle eikä järjestyslaissa lueteltuihin kiellettyihin paikkoihin.

Eläimistään huolehtiva