Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Lukijalta | Maankaatopaikan liikenteestä

Lehdissä on ollut huolestuneita kirjoituksia Huhdanmäentielle ja Pihtisillantielle tulevasta liikenteen lisääntymisestä maankaatopaikkatoiminnan alettua Verisuolla. Pari asiaa on kuitenkin jäänyt huomioimatta: Kunta on kaavoittamassa Lusilantien alkuun Kuikun tilan pelloille laajan omakotitaloalueen. Kun näiden talojen pohjia aletaan kaivaa, täytyy massat kuljettaa pois joko Huhdanmäentien tai Pihtisillantien kautta. Kymmenien omakotitalojen perustuksista tulevien maamassojen kuljetus kylän läpi voitaisiin estää, jos vieressä oleva Verisuon maankaatopaikka olisi käytössä.

Vielä laajempaa kaavoitusta ollaan tekemässä Etelä-Nummelaan. Tältä alueelta tulee valtava määrä sekä läjitettäviä maamassoja että myös louhetta. Olisiko näillekin massoille luonnollinen läjityspaikka Verisuo, vai mitä reittiä ne on suunniteltu poisvietäviksi ja toisaalle läjitettäväksi.

Edellä mainitut massat tuskin edes Verisuolle mahtuvat, mutta sekin mikä mahtuu, vähentäisi olennaisesti Huhdanmäentien ja Pihtisillantien liikennettä verraten tilanteeseen, jossa läjitys tapahtuisi jossain muualla.

Liikenteellisten etujen lisäksi lyhyestä kuljetusmatkasta olisi kunnalle myös suuri taloudellinen hyöty.

Mietitääns vielä kerran