Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Kaksi kantaa | Mistä Vihdille uusi maankaatopaikka?

Vihdin uutta maankaatopaikkaa on kaavailtu Torholan kylässä sijaitsevalle Verisuon alueelle vuosia. Hanke seisoo lupaprosesseissa. Verisuo jakaa mielipiteitä. Vastakkain ovat alueen luontoarvot ja kunnan kipeä tarve löytää uusi maankaatopaikka, sillä Höytiönnummen maankaatopaikka on suljettu toistaiseksi 11.6.21 lähtien, koska tilaa ei ole. Verisuon maankaatopaikaksi kaavailtu alue on suuruudeltaan noin kolme hehtaaria ja sijaitsee 900 metrin päästä Vihdin Enäjärvestä.

Paikkaa vastustavat pelkäävät ylijäämämaista mahdollisesti Enäjärveen valuvien epäpuhtauksien pilaavan järveä ja haluavat asiassa ympäristön vaikutusten arvion. Arviota sovelletaan lain mukaan merkittävissä ja suurissa kohteissa. Aluehallintovirasto on vuonna 2012 tehnyt päätöksen, ettei Verisuon toiminta vaadi arviota.

Kunta teki maanomistajan kanssa 2011 myötävaikutussopimuksen, koska maanomistaja ei myynyt maata kunnalle. Aluksi suunnitelma koski maa-ainespuistoa, jossa on kierrätystoimintaa, kallion murskausta ja maanläjitystä. Lopulta suunnitelma muuttui koskemaan vain maanläjitystä. Osa vihtiläisistä katsoo sopimuksen menettäneen merkityksensä, koska perusteet, olosuhteet ja käyttötarkoitukset ovat muuttuneet.

Kirjoittaja on Luoteis-Uusimaan ja Vihdin Uutisten toimittaja