Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Lukijalta | Harjun ulkoilureitin suunnittelu uuteen harkintaan

Jatkaisin Timo Linnavuoren aloittamaa keskustelua Harjun hiihtoladusta (L-U 11.11.2021) muutamalla virkkeellä.

Kunnan liikuntapaikkamestari Tero Nevalan mukaan uusi, harjun kiertävä ulkoilureitti voisi olla valmis aikaisintaan parin vuoden päästä, ja sen ”suunnittelu on hyvällä mallilla” (L-U 4.11.2021).

Tuohon suunnitelmaan kuuluu kantojen kaivaminen, reitin tasoitus, silta Lentokentäntien yli ja valaistus - pelkän valaistuksen kustannus olisi 200000 euroa. Muiden töiden mahdollista hintaa hän ei maininnut.

Hyvällä suunnittelulla reitin kunnostaminen olisi paraikaa loppusuoralla: kannot olisi jyrsitty, kantomurskeen täyttämät kuopat tasattu pienellä kivituhka- tai murskekerroksella.

Kantojyrsinpalveluja tarjoavia yrityksiä on lähiseudulla useita ja mikä parasta, koneen saattaisi saada myös vuokralle, jolloin työ olisi mahdollista tehdä kunnan omin voimin. Ei tarvita kaivukonetta, kantojen kuljettamista eikä suurta soramäärää. Vai onko niin, ettei kunta jostain syystä voi/halua tehdä omana työnä enää mitään? Esitän tätäkin vaihtoehtoa harkittavaksi. Samalla kannatan Timo Linnavuoren ehdotusta.

VihTa-ohjelma edellytti 320000 euron puukauppoja yhtenä keinona tasapainottaa kunnan taloutta. Puut on kaadettu ja pois kuljetettu.

Nevalan mainitsema ulkoilureitin valaisu veisi siitä leijonanosan. En näe tässä talouskuria enkä -järkeä.

Jos kunnalla on 200000 euroa löysää rahaa, sille on varmasti parempikin käyttökohde.