Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikynä | Sinivilkku luo turvaa aluevaaleissakin

Minulla oli ilo osallistua lauantaina Pelastusalan järjestämään koulutukseen, jossa käsiteltiin tulevia muutoksia hyvinvointialueilla Pelastustoimen kannalta. Pelastustoimi kytkeytyy hyvinvointialueisiin ja SOTE-uudistukseen erityisesti ensihoidon kautta, ollen palveluntuottajana tällä osa-alueella. Kyse on pelastustoimen ja ensihoitopalveluiden kiistattomasta synergiahyödystä.

Kuulun itse lähinnä palveluiden käyttäjiin, kun hoiva-alasta tai pelastustoimesta puhutaan. Arvelen, että meitäkin on hyvä olla Aluevaalien ehdokkaiden joukossa. Olemmehan se osapuoli, joka tätä toimintaa osaltamme rahoitamme, joten meidänkin on hyvä olla tulevista valinnoista kiinnostuneita. Tuleva Aluevaltuusto päättää pitkälti myös turvallisuudesta ja palvelun tasosta.

Sininen vilkkuvalo tien päällä herättää välittömästi autoilijan huomion. Siihen suhtaudutaan samalla kertaa kunnioittavasti ja tietyllä tavalla nöyrästi, kun ymmärrämme, että nyt on tosi kyseessä ja ammattilaiset paikalla tehtävässä, jossa usein oikea ajoitus ratkaisee. Pelastustoimen käyttämä osuus koko hyvinvointialueiden rahoituksesta ei ole kovin suuri, mutta sen näkyvyys meille tavallisille palvelujen käyttäjille sitäkin merkittävämpi.

Vaaliohjelmamme sisältää linjaukset SOTE- ja pelastustoimen henkilöstön aseman turvaamiseksi ja osaamisen kehittämiselle sekä riittävien resurssien varaamiselle. Osaava ja hyvinvoiva henkilökunta takaavat oikea-aikaisten ja laadukkaiden palveluiden onnistumisen. Ja vaaliohjelma sisältää kohdan esimerkiksi Suomen n. 700:n sopimuspalokunnan aseman turvaamiseksi.

Haluamme olla varmoja siitä, että sininen vilkkuvalo takaa jatkossakin turvan meille kansalaisille ja että saamme apua silloin, kun hätä on suurin. Nyt ja tulevaisuudessa.

Älä jätä äänestämättä – muut eivät voi päättää puolestasi!