Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus | Vaalikynä-palsta käynnistyy

Luoteis-Uusimaa avaa tästä lehdestä alkaen Vaalikynä-palstan aluevaaliehdokkaille.

Vaalikynä-palsta keskitetään Luoteis-Uusimaahan, sisarlehti Vihdin Uutisissa Vaalikyniä ei julkaista.

Tekstit julkaistaan myös Luoteis-Uusimaan verkkosivuilla, josta ne ovat vapaasti kaikkien luettavissa.

Vaalikynä-kirjoituksissa etusijalla ovat vihtiläiset ehdokkaat. Palstalla on samat pelisäännöt kuin kuntavaalien alla. Palsta on tarkoitettu ehdokkaiden kannanottojen ja näkemysten esittämiseen.

Palstalle kannattaa kirjoittaa mahdollisimman tiivisti. Vaalikynä-tekstien maksimimerkkimäärä on noin 2500 merkkiä välilyönteineen. Tätä pidempiä tekstejä lyhennetään toimituksessa. Tekstejä voi lähettää osoitteeseen luoteis-uusimaa.toimitus@media.fi. Sähköpostin aihekenttään tulee kirjoittaa sana ”vaalikynä”. Tekstin perään tulee laittaa ehdokkaan nimen lisäksi puolue, kunta, tieto aluevaaliehdokkuudesta sekä mahdollisesti ammatti.

Vaalikynä-palstaa julkaistaan lehdessä ja verkossa joulu-tammikuussa. Palsta suljetaan noin viikkoa ennen tammikuun vaalipäivää.

Jotta vihtiläisten ääni tulisi kuuluviin myös uudella hyvinvointialueella, vaaditaan niin ehdokkailta kuin vihtiläisiltä äänestäjiltä aktiivisuutta. On jokaisen etu, että aluevaltuustoihin valitaan mahdollisimman pätevät ja osaavat päättäjät.

Kirjoittaja on Luoteis-Uusimaan ja Vihdin Uutisten päätoimittaja