Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Maauimala kunnanhallitukselta valtuuston päätettäväksi

Kunnanhallitus päätti kokouksessaan 29.11.2021, että kunta ei osallistu maauimalahankkeeseen ja uimahalliasiaan palataan viiden vuoden kuluttua.

Tilanne on historiallinen, sillä Vihdin Jäähalli Oy on tehnyt kahdeksan kertaa aikaisemmin rahoitusehdotuksen kunnanhallitukselle liikuntapaikkarakentamiseen. Ensimmäinen esitys tekojääradan rakentamiseksi 26 vuotta sitten läpäisi sekä kunnanhallituksen että kunnanvaltuuston tiukkojen äänestysten jälkeen. Sen jälkeen luottamus yhtiöön kasvoi ja kaikki ehdotuksemme ovat tulleet hyväksytyiksi sekä kunnanhallituksessa että valtuustossa yksimielisesti. Sekä kunnanjohtajat että poliittiset päättäjät ovat nähneet yhtiön toiminnan kunnan kannalta erittäin positiivisena ja kunnalle suuria säästöjä tuovana.

Maauimalahanketta esiteltiin kunnanhallitukselle ensimmäisen kerran syksyllä 2020. Se suhtautui asiaan myönteisesti, mutta halusi odottaa päätöstä Etelä-Nummelan koulukeskuksesta. Kun se päätös tehtiin keväällä 2021, esittelin hanketta uudestaan kunnanhallitukselle ja kerroin ajatuksesta varmistaa kuntalaisten kiinnostus joukkorahoitushankkeella. Suhtautuminen oli taas myönteinen, mutta päätös haluttiin siirtää vaalien jälkeiselle uudelle hallitukselle.

Vihdin Jäähalli Oy järjesti kesäkuussa joukkorahoitushankkeen, joka ylitti 50 000 euron tavoitteen. Tällä rahalla suunniteltiin maauimalaa tarkemmin ja syksyllä 2021 kunnanhallitukselle tehtiin täsmennetty ehdotus, jossa investointisumma vähän laski ja kunnan aamupäivätuntien kustannus pieneni. Vihtiin oli tarjolla maauimala kunnan kannalta tosi edullisesti.

Miksi uusi kunnanhallitus ei enää nähnytkään maauimalaa ja sen kattamista myöhemmin uimahalliksi kunnan kannalta positiivisena ja kunnalle suuria säästöjä tuovana? Onko uusi kunnanhallitus sitä mieltä, ettei yksityiselle aloitteellisuudelle ja kolmannen sektorin yritystoiminnalle ole enää tilaa Vihdissä? Uskooko se, että on järkevämpää ja edullisempaa tehdä liikuntainvestoinnit kunnan toimesta?

En keksi muuta syytä kuin henkilövaihdokset kunnanhallituksessa. Ajattelin aikaisemmin, että maauimalahanketta on vaikeaa vastustaa, koska se palvelisi kaikkia kuntalaisia ja olisi suuri parannus kesänviettomahdollisuuksiin. En osannut arvata, että uudessa kunnanhallituksessa vanha kyläpolitiikka näyttää taas päässeen valtaan. Tällöinhän mitä tahansa hanketta voi vastustaa, jos se vain on tulossa Nummelaan.

En osannut arvata, että uudessa kunnanhallituksessa vanha kyläpolitiikka näyttää taas päässeen valtaan.

Kun yli 400 vihtiläistä on sijoittanut varojaan tähän hankkeeseen, olisi vähintään kohtuullista, että kunnanhallitus veisi asian kunnanvaltuustoon.

Koska kyseessä on lainahakemus, päätösvalta asiassa on nimenomaan valtuustolla. Useat valtuuston jäsenet ovat kertoneet, ettei maauimalahanketta ole käsitelty heidän ryhmissään. Kunnanvaltuustossa asiasta käytäisiin julkinen keskustelu ja vastustajienkin pitäisi pystyä esittämään perusteluja kannalleen.

Matti Harju, Vihdin Jäähalli Oy