Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Vaalikynä | Lisää yhteistyötä Länsi-Uudellemaalle

Ikäihmisten kotihoitoa on kehitettävä, ja siihen liittyvään hankkeeseen Karviaisen hallitus päätti sitoutua kokouksessaan 30.11. Hankkeessa luodaan hyvinvointialueelle yhtenäinen toimintamalli, jonka avulla mahdollistetaan iäkkäiden kotona asuminen turvallisesti ja laadukkaasti. Mallissa huomioidaan myös henkilöstön riittävyys ja hyvinvointi. Se on erittäin tärkeää, sillä kotihoidon ammatilaiset ovat nyt kovilla.

Tämäntyyppiset yhteishankkeet ovat tärkeitä ja tervetulleita. Sote-uudistus tuupppaa kuntien ja kaupunkien yhteistyötä eteenpäin – uudistuksen myötä onkin hyvä mahdollisuus hyödyntää ja edistää kunkin alueen vahvuuksia sekä kuntien ja kaupunkien jo tekemää hyvää työtä.

Esimerkiksi Vihdissä on kehitetty muistipoliklinikan toimintaa jo pitkään. Myös lääkärien rekrytointi sujuu hyvin, ja lääkärit tulevat mielellään Karviaiseen töihin. Meillä on iltavastaanottoajat sekä omat vakituiset lääkärit. On myös kuntia, joissa ei ole geriatria lainkaan, mutta meillä Karviaisen koti- ja laitoshoidon ylilääkäriin virkaan valittiin geriatrian erikoislääkäri. Karviaiselle on myös haettu geriatrian koulutusoikeudet.

Vuodeosastot mielletään usein ikäviksi paikoiksi, mutta Karkkilan vuodeosaston henkilöstöasioissa on onnistuttu ilmeisen hyvin: Karkkilan sosiaali- ja terveysaseman vuodeosaston henkilökunta äänestettiin tämän vuoden positiivisimmaksi karkkilalaiseksi!

Lohjalla taas on kehitetty ikäihmisten perhehoitoa. Perhehoitoa voidaan järjestää asiakkaan kotona tai perhehoitajan kotona perhekodissa. Hoitoa on kehitetty myös joustavaksi: se voi olla lyhyt- tai pitkäaikaista hoitoa. Perhehoito on kodikas ratkaisu ja tukee myös omaishoitajien työtä. Kannatan perhehoidon laajentamista koko alueelle.

Myös Vihdin, Karkkilan ja Lohjan yhteinen Ankkuri-hanke on käynnistynyt hyvin. Moniammatillinen tiimi keskittyy nuorten hyvinvoinnin edistämiseen ja rikosten ennalta ehkäisemiseen. Tavoitteena on nuoren ja perheen kohtaaminen kokonaisvaltaisesti sekä mahdollisimman kattavien palveluiden saaminen samalta luukulta. Hyviä käytänteitä kannattaa varmasti hyödyntää myös muualla Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella. Tässä vain muutama esimerkki.

Hyvinvointialueiden kunnilla on lukuisia yhdyspintoja. Saumattomien palveluiden turvaaminen edellyttää tiivistä ja selkeää kuntien sekä hyvinvointialueiden yhteistyötä. Tarkkana pitää olla, ja pohjatyö on tehtävä hyvin. Tästä on hyvä jatkaa.

Sari Metsäkivi, aluevaaliehdokas (kesk.) Perusturvakuntayhtymä Karviaisen hallituksen jäsen.