Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Pääkirjoitus Vihdin kylien puolestapuhujat nyt vallassa

Vihdin kylien osayleiskaavat nytkähtävät eteenpäin kunnan uudessa kaavoitusohjelmassa 2022–23, josta valtuusto päätti maanantaina.

Harvemmin on kaavoitusohjelmaa sorvattu yhtä huolella kuin nyt tehtiin kyläkaavojen osalta.

Kaavoitusohjelmaa käsiteltiin kolmesti kunnanhallituksessa, ennen kuin Vihtijärven ja Tervalammen osayleiskaavoja koskevat sanamuodot kelpasivat lähetettäviksi valtuustoon. Ensin jätettiin pöydälle, sitten palautettiin valmisteluun. Hallituksen vihtijärveläinen jäsen Markku Pietilä jääväsi itsensä varmuuden vuoksi, koska istuu Vihtijärven kyläyhdistyksen hallituksessa, ja kyläyhdistys ajaa kyläkaavan teettämistä yksityisellä rahoituksella. Tälle uutuudelle saatiin nyt valtuuston hyväksyntä. Sitä esitti jo elinkeinolautakuntavaiheessa puheenjohtaja Petri Lehtiranta (kok.).

Muina "kyläkaava-arkkitehteina" hallituksessa olivat erityisesti puheenjohtaja Leevi Pursiainen (kok.) ja jäsen Mikko Lasanen (kesk.).

Hallituksen varapuheenjohtaja Veli-Matti Laitinen (ps.) sen puki sanoiksi valtuustossa: kansa puhui kuntavaaleissa, ja äänimääriensä perusteella avainpaikoilla ovat nyt kylien puolestapuhujat – Laitisen sanoin "koko kunnan kehitystä ajavat henkilöt".

Kirjoittaja on Luoteis-Uusimaan ja Vihdin Uutisten toimittaja.