Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Lukijalta | Vastaus Rajajärven väitteeseen

Luoteis-Uusimaa-lehdessä on menossa juttusarja ”Vallan kahvassa” johon itsekin aiemmin viime syksynä annoin haastattelun. 30.12.21 oli vuorossa Anu Rajajärvi ja haluan nyt kommentoida aihealueita, joissa minut nimeltä mainittiin.

Rajajärven väite, ettei päätöksille haettaisi pohjaa lainsäädännöstä, ei pidä paikkaansa. Viimevuoden lopulla hallitus päätti viedä eteenpäin kolmen kylän osayleiskaavaa nopeutetusti Rajajärven vastustuksesta huolimatta. Vihtijärven osayleiskaavoituksen menetelmästä asia tarkistettiin Kuntaliiton lakiosastolta. Kun laista ei löytynyt kieltoa esitetylle toimintamallille, asia vietiin eteenpäin.

Rajajärvi esitti olevansa huolissaan yksittäisten intressien ylikorostumisesta, mikä liittynee kaavoituksiin. Kun kunta ei ole omistanut kaikkia kunnan sisällä olevia maita, aina ja kaikissa kaavoituksissa kaavoitusohjelman jossain vaiheessa jonkun yksittäisen tahon intressi tulee esille, jos yleensäkin aiotaan jotain kaavoittaa ja rakentaa.

Joillekin intressi tulee esille, kun kunta ostaa maita itselleen kaavoitusmielessä, joillekin se tulee osayleiskaavoituksen vaiheessa sallittuina rakennuspaikkoina ja joillekin se tulee vaikkapa asemakaavamuutoksen vaiheessa. Esimerkiksi Rajajärven edustaman työväenyhdistys Elo sai kerrostalon rakennusoikeuden työväentalo Rientolan tontin asemakaavamuutoksen myötä. Mielestäni kyseinen asemakaavanmuutos oli hyvä päätös työväenyhdistys Elon intressistä huolimatta.

Täytyy muistaa se seikka, että jonkun tahon kaavoitukseen liittyvän ”intressin” jälkeen joku asukas on saanut asunnon ja muuttanut kuntaan tai rakennuspaikan taikka yritys on sijoittunut kuntaan, mistä syntyy myös yleistä etua uusien asukkaiden ja uusien yritysten muodossa sekä kunta ja kuntalaiset voivat paremmin.

Leevi Pursiainen, Kunnanhallituksen puheenjohtaja