Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus | Vaalikone helpottaa ehdokkaan valinnassa

Pitäisikö jokaisessa Länsi-Uudenmaan kunnassa olla vähintään yksi sosiaali- ja terveyspalveluja tarjoava toimipiste, jossa on pysyvä lääkärin vastaanotto? Entä onko sosiaali- ja terveyspalvelujen toimivuus tärkeämpää kuin niiden läheinen sijainti?

Luoteis-Uusimaan maanantaina avatussa vaalikoneessa Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaaliehdokkaat pääsevät vastaamaan edellä mainittujen kysymysten lisäksi moniin muihinkin väittämiin. Väittämät koskevat sosiaali- ja terveyspalveluja sekä pelastustoimea.

Vaalikone löytyy verkkosivuiltamme osoitteesta luoteis-uusimaa.fi/vaalikone. Sen avulla voi vertailla, kenen vaalikoneeseen vastanneiden ehdokkaan näkemykset ovat lähimpinä omia näkemyksiä.

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueeseen kuuluvat Vihdin lisäksi Espoo, Hanko, Inkoo, Karkkila, Kauniainen, Kirkkonummi, Lohja, Raasepori ja Siuntio. Alueella asuu noin 475 000 asukasta ja tulevaan aluevaltuustoon valitaan 79 valtuutettua.

Aluevaltuutetut muun muassa ratkaisevat, missä osissa hyvinvointialuetta on pysyviä sote-keskuksia ja missä palveluita hoidetaan esimerkiksi etäyhteyksillä ja liikkuvilla palveluilla. Aluevaltuustot käyttävät valtaa, jolla on vaikutuksia jokaisen ihmisen arkeen.

Siksi aluevaaleissa, jos missä, on erityisen tärkeää äänestää.

Aija Pirinen

Luoteis-Uusimaan ja Vihdin Uutisten päätoimittaja.