Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Aluevaaleissa ratkaistaan mielenterveyden tulevaisuus

Aluevaaleissa 23.1. valittavien aluevaltuustojen edustajat linjaavat mielenterveyden osalta muun muassa asukkaiden mielenterveysongelmien hoidosta, hoitoon pääsyn nopeudesta, mielenterveysjärjestöjen toimintaedellytyksistä sekä mielenterveyden edistämistyöstä.

Mielenterveystyötä tarvitaan. Länsi-Uudellamaalla näemme kriisityön parissa ihmissuhdeongelmat, sairaudet, pahan olon, huolen läheisestä, arjesta selviytymisen ongelmat, kriisit ja yksinäisyyden.

Jos matalan kynnyksen mielenterveyspalveluita ei ole tarjolla eikä ennaltaehkäisevään työhön satsata, mielenterveysongelmat pahenevat ja pitkittyvät. Mielenterveysongelmien hoito tuleekin saattaa kuntoon toteuttamalla terapiatakuu.

Tunnemme Länsi-Uudenmaan ihmisten arjen. Vaikutamme MIELI Vihdin mielenterveys ry, MIELI Suomen Mielenterveys ry:n paikallisen jäsenjärjestön kautta. Vihdin Kriisikeskus tarjoaa matalan kynnyksen tukea kriiseissä. Toimintamuotomme ovat paikallinen ja valtakunnallinen kriisipuhelinpäivystys, videovälitteisesti/ henkilökohtainen tapaaminen/ vastaanotto Kriisikeskuksessa, jatkoapuun ohjaaminen, neuvonta ja saattaminen, tukinet-auttaminen, ohjatut vertaistukiryhmätoiminnot, omien tukihenkilöiden ja työntekijöiden koulutus, työnohjaus ja virkistys ja verkostoyhteistyö.

Tarjoamamme palvelut ja toiminta ovat arvokasta, kustannustehokasta mielenterveystyötä, joka ehkäisee mielenterveysongelmia, tuo säästöjä ja vähentää julkisiin palveluihin kohdistuvaa painetta. Haluamme siksi toimia hyvinvointialueiden ja kuntien yhdenvertaisina yhteistyökumppaneina, ja varmistaa tiiviin yhteistyön tulevien päättäjien kanssa. Ennaltaehkäisevää työtä tekevien järjestöjen rahoitus on turvattava.

Mielenterveyden edistäminen on investointi, ei kuluerä: mielenterveystyöhön sijoitettu pääoma maksaa tutkimusten mukaan itsensä takaisin moninkertaisesti.

Tulevien aluevaltuutettujen ymmärrys mielenterveydestä on ratkaisevan tärkeää koko alueen hyvinvoinnin kannalta.

Hyvinvointialueiden terveyttä edistävän työn keskiöön on asetettava mielenterveystyö, vahvistettava sen resursseja ja taattava nopea hoitoon pääsy mielenterveyden ongelmissa.

Tulevien aluevaltuutettujen ymmärrys mielenterveydestä on ratkaisevan tärkeää koko alueen hyvinvoinnin kannalta. Jokainen äänestäjä varmistaa tuen mielenterveystyölle kysymällä ehdokkaaltaan, kuinka tämä aikoo edistää mielenterveyttä Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella.

Leena Tiitto Mari Ahola-Aalto kriisikeskusjohtaja hallituksen puheenjohtaja Vihdin Kriisikeskus MIELI Vihdin mielenterveys ry MIELI Vihdin mielenterveys ry