Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Turbulenssia lentokentällä

Nummelan lentokentällä on päädytty erikoiseen tilanteeseen. Kenttä suljettiin kahdeksi ja puoleksi kuukaudeksi, mikä haittaa suuresti kahden Nummelan kentälle asettuneen ilmailuyrityksen liiketoimintaa. Talvisulku tuli niille yllätyksenä.

Talvisulku on voimassa olevan ympäristöluvan mukainen. Vihdin kunnan ympäristövalvonta sai vilkastuneesta lentotoiminnasta aiempaa enemmän asukasvalituksia, selvitti kentän toimintaa syksyllä ja totesi, että ympäristöluvan säädöksiä on rikottu.

Kentän pitäjä Nummelan Lentokenttäyhdistys jätti uuden ympäristölupahakemuksen 16.6.2021 kunnan ympäristövalvontaan. Se on tulossa valmisteluun "mahdollisimman pian". Ja valmistelu selvityksineen ja kuulemisineen kestää pitkään.

Erikoiseksi tilanteen tekee se, että lentokenttäalueen maanomistaja Vihdin kunta on ollut innolla tukemassa Nummelan lentokentän kehittämistä. Päättäjistäkään kukaan ei liene sitä vastaan. Miksi ei huolehdittu, että ympäristövalvonnalla on riittävät resurssit alkaa heti käsitellä uutta ympäristölupahakemusta?

Lentokenttä on Vihdin vetovoimatekijä. Ilmailuyrityksiä ja alan työpaikkoja halutaan. Tuntuu kohtuuttomalta, että tänne houkutellut yritykset ovat nyt joutuneet kärsijöiksi.

Marja Keski-Luopa

Luoteis-Uusimaan ja Vihdin Uutisten toimittaja