Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Parasta on ruisleipä

Suomesta ei saa enää perinteisesti tuotettua ”maailman parasta ruisleipää”, koska leipä pitäisi valmistaa 1800-1900 vuosien menetelmillä. Ensimmäiseksi ruis pitäisi kasvattaa tuhkalla kasvatetussa uudispellossa tai vanhassa pellossa karjanlannalla. Korjuu menetelmänä käsityö: sirppi, lyhde, kuhilas, puinti riihessä varstoilla. Leivonta hapatettusta taikinasta isolla puu-uunilla paistaen. Näin tehdysssä leivässä ei ole keinotekoisia aineita. Vilja on kasvanut luonnon aineilla, ei myrkyillä, kuten nykyisin. Riihi kuivatuksella jyvät kuivuessaan saavat riihen savusta hienoisen lisämaun. Lämpö- ja savukäsittelyllä rukiin jyvät ovat vapautuu haitallisista mahdollisista mikrobeista, jolloin leivontajauhokin on ensiluokkaista. Tänäkin päivänä näin tuotetulle kaalliille leivälle voisi löytyä markkinoita/ostajia esimerkiksi matkailukohteiden turistien piirissä. Ravintona puhdas riihileipä päihittää mielestäni ulkomaiset kallit ja arvostetut kaviaarit, tryffelit jne.

Riihileipää syönyt