Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolumni Tea Karjalainen: Ensi kesää kovasti jo odotetaan!

Ajatukset suuntautuvat jo kohti Vihdin vihertoimen kesää.

Minua pyydettiin kirjoittamaan kolumnia ja teen sen enemmän kuin mielelläni. Aiheekseni valikoitui tuleva kausi. Sitä jo suunnitellaan kynät ja näppäimistöt sauhuten.

Lunta on satanut vaakatasossa lähes vuorokauden putkeen. Sää ei anna vinkkiä keväästä vielä pitkään aikaan. Sään puolesta ei uskoisi, että ajatuksemme on pitkällä ensi kesässä.

Vihertoimessa olemme suunnitelleet ja rakentaneet ensi kesän toimintoja. Olemme yrittäneet ottaa oppia viime vuoden palautteista ja hioneet tulevan kauden askeliamme valmiina taistoon!

Uimarantojen kunnossapito sitoo kaksi ihmistä kolmeksi päiväksi viikossa. Sekään määrä ei meinaa aina riittää, varsinkaan hyvillä säillä. Me niin toivomme luontomatkailusta tuttua retkietiketin käyttöä uimarannoillamme. Varsinkin niinä hetkinä, kun huomaatte roska-astian olevan täynnä.

Itse toimin "tuo tullessasi, vie mennessäsi" -periaatteella: usein eväsroskat kulkeutuvat aina kotiroskikseen asti.

Saas nähdä voittaako pörriäiset golfkentän tänä vuonna.

Suurteholeikkurimme, jolla leikataan isoja nurmikenttiä, menee näillä hetkillä vuosihuoltoon ja siihen on tulossa turvajärjestelmä, joka estää työskentelyn liian suurissa rinnejyrkkyyksissä. Tämä tietysti näkyy kuntalaisille kunnan maiden leikkaamattomina kumpuina ympäri Vihtiä.

Saamme siis takuulla nauttia ensi kesänäkin palautteista – joko "liian pitkiä heiniä" tai "kiva kun annetaan kaikkien kukkien kasvaa" -versioista. Se keskustelu meni aika lailla tasan viime vuonna, selkeää voittajaa ei löytynyt. Saas nähdä voittaako pörriäiset golfkentän tänä vuonna.

Oikeasti oli kiva saada kiitoksia ihan työntekijöille annettavaksi asti. Toivottavasti näitä saadaan lisää, siinä missä niitä kehittämisideoitakin.

Kaikkeen emme ehkä kesän kiireissä aina ehdi vastaamaan, mutta parhaamme yritämme. Valitettavasti osa palautteista voi tippua muististakin pois, kun tuo pää ei ole yhtä varma kuin ohjelmoitu tietokone. Ei siis ole tahallista jättää vastaamatta, asioita vaan on paljon pyöritettäväksi yhdelle henkilölle.

Ensi kesää kovasti jo odotetaan!

Kirjoittaja on Vihdin kunnan johtava puutarhuri.