Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus | Mitä olisi kunta ilman tapahtumia?

Jokainen juhlia järjestänyt tietää, millainen työ on pienissäkin pippaloissa. Jo pelkkä suunnittelu vaatii päänvaivaa. Kun tarjoilut, juhlapaikka ja ohjelma ovat lopulta paketissa, alkaa huoli siitä, unohtuiko joku tärkeä yksityiskohta ja tulevatko vieraat paikalle. Pahimmillaan osa kutsutuista peruu tulemisensa.

Jos tällainen stressi syntyy jo perhejuhlien kanssa, voi vain pohtia, millaista hullunhommaa on isojen yleisötapahtumien järjestäminen. Valtavasti työtä, unettomia öitä ja riskinä isot tappiot.

Reilu kaksi vuotta kestänyt korona-aika on tehnyt tapahtumajärjestäjille moninkertaisesti uusia haasteita. On suoranainen ihme, ettei koko maan tapahtumajärjestäjät ole jo lyöneet hanskoja tiskiin.

Monet tapahtumajärjestäjät ovat edelleen valmiita yrittämään – ja onneksi on! Vihtiin on ensi kesäksi suunnitteilla muun muassa aivan uusi musiikkitapahtuma Hiidenkirnu Festival. Kaksipäiväisen rock- ja popfestivaali on tarkoitus järjestää Nummelan pesäpallostadionilla 15.–16.7. Tapahtuman tuottaa United Festivals yhdessä Vihdin kunnan kanssa.

Vaikka tapahtumien järjestäminen on usein myös kaupallista liiketoimintaa, on järjestäjien aitona toiveena tarjota vihtiläisille ja matkailijoille elämyksiä ja hyvää mieltä. Ilman tapahtumia Vihdistäkin puuttuisi syke ja kunnan imago näyttäisi paljon haaleammalta.

Toivotaan, ettei raskas korona-aika ole vienyt tapahtumajärjestäjiltä voimia ja uskoa tulevaan.

Aija Pirinen

Luoteis-Uusimaan ja Vihdin Uutisten päätoimittaja.