Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Huumori vie Vihdin voittoon

Vihtiläisillä on aihetta röyhistää rintaa. Vihti eteni kolmen parhaan joukkoon Ylen Puoli seitsemän -ohjelman järjestämässä Vuoden talvikaupunki 2022 -kilpailussa.

Tammikuun lopulla julkaistuun leikkimieliseen kilpailuun lähetettiin kymmeniä videoita eri puolilta Suomea.

Finaaliin valittiin Vihdin lisäksi Kemijärvi ja Savitaipale. Kahteen muuhun finalistiin verrattuna Vihti erottuu edukseen, sillä Vihdin videon tekijät ovat oivaltaneet käyttää videolla tehokasta viestintäkeinoa: huumoria.

Vihdin hulvattomalla videolla Nummelanharjun druidi -hahmo esittelee talvista Vihtiä itsevarmalla otteella ja laulaa: ”Nuuksion metsät on Vihdis eikä Espoos!”

Katsojalle tulee videosta väkisinkin hymy huulille ja tämä todennäköisesti vie myös Vihdin kisan voittoon.

Ihmiset kaipaavat ankeiden korona- ja Ukraina-uutisten rinnalle myös huumoria. Se muistuttaa elämän ilosta ja siitä, että elämä ei ole niin vakavaa.

Siksi Vihdin leikkimielisellä talvivideolla ja sen saamalla huomiolla on iso mielialoja kohottava vaikutus. Kiitoksen ansaitsevat videon toteuttaneet kunnan kulttuurituottaja Tommi Muhli ja Joenrinne Filmsin taiteellinen johtaja Eero Joenrinne.

Vuoden talvikaupunki -kilpailun äänestys käynnistyy Puoli seitsemän -ohjelman verkkosivuilla ensi maanantaina ja voittaja ratkeaa 1. maaliskuuta. Nyt kaikki äänestämään humoristinen Vihti voittoon!

Aija Pirinen

Kirjoittaja on Luoteis-Uusimaan ja Vihdin Uutisten päätoimittaja.