Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus | Elämänmyönteisyys palkittiin

Luoteis-Uusimaan ensimmäistä kertaa järjestämä Vuoden vihtiläinen -äänestys on päättynyt.

Kisassa annettiin 4972 ääntä ja ylivoimaisella äänivyöryllä voittoon nousi rintamaveteraani Hannes Tuovinen (98). Hän sai yli puolet kaikista annetuista äänistä.

Tuovista äänestäneiden perusteluissa yksi nousi ylitse muiden: Positiivisuus ja elämänmyönteisyys. Lukuisissa perusteluissa nousi esille veteraanin hyväntuulisuus, skarppius ja hymyilevyys. Monet arvostivat sitä, että Hannes Tuovinen on edelleen aktiivinen ja monista ikäihmisistä poiketen käyttää jopa sosiaalista mediaa. Liikkuvainen mies on monille tuttu näky kävelylenkeillä Nummelan keskustassa.

Hannes Tuovisen valinta Vuoden vihtiläiseksi osoittaa, että arvostamme ihmisiä, joissa on elämänmyönteisyyttä. Omalla positiivisuudellaan he levittävät myönteistä ilmapiiriä koko yhteisöön ja toimivat näin esikuvina muillekin.

Tuovisen valinta on osoitus myös rintamaveteraanien kunnioituksesta. Maamme veteraanit ovat elämässään kokeneet kovia aikoja. Heillä on perspektiiviä ja suhteellisuudentajua laittaa asiat mittasuhteisiin.

Tämän viikon surulliset uutiset Ukrainasta ja koko Euroopan turvallisuustilanteen järkkymisestä nostavat veteraanien arvostuksen vielä aivan uuteen luokkaansa.

Aija Pirinen

Kirjoittaja on Luoteis-Uusimaan ja Vihdin Uutisten päätoimittaja.