Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Olkaamme enkeleitä toisillemme

Oletteko nähneet viime aikoina erikoisia enkeleitä? Niitä on nyt liikkeellä. Yksi sellainen pölähti meidän pihaan yllättäen keskellä kirkasta päivää – traktorilla. Menin ulos ja kysyin, että mikäs enkeli täällä on. Hän vastasi, että hän on laupias samarialainen.

Sanoin hänelle, että et kyllä tiedä, millaisessa tilanteessa olen. En ole täällä nyt vain lumen vankina, vaan autoni akku sökähti lopullisesti tänne kotipihaani. Ja vaikka minulle tuotiin auton akkulaturi (sen toi ensimmäinen enkeli), niin akku ei suostu ottamaan latausta vastaan millään ja olen täällä ihan jumissa. Ja minulle ehdotettiin hinausauton tilaamista pihaan, mutta eihän täällä valtavien lumikasojen keskellä mikään hinausauto mahdu pyörimään, ja autoani ei saa toisella henkilöautolla hinata.

Niinpä laupias samarialainen alkoi raivata pihaa traktorillaan siirtäen suuria lumikasoja sinne sun tänne ja pihapiiri avartui hienosti. Kiitin häntä kovasti ilahtuneena tästä yllätysavusta. Sitten hän jatkoi matkaansa.

Soitin kirkonkylän tarvikeliikkeeseen tilatakseni autooni uuden akun. Ihmeekseni siellä sanottiin olevan hyllyssä juuri sopiva akku autooni. Ongelmana vain oli, etten päässyt sitä hakemaan. Sitten soitin luotto-autonkorjaajalleni ja kysyin, olisiko hänellä mitään asiointia siihen liikkeeseen lähiaikoina ja hän vastasi, että hän on menossa sinne huomispäivänä. Pyysin häntä tuomaan akun sieltä puolestani. Ja pyysin myös, että hän tulisi asentamaan sen autooni tänne pihaan. Kerroin, että täällä on tapahtunut ihme: pihaa on nyt laajennettu, joten hän pääsee ajamaan pihaan, eikä hänen tarvitse jättää autoaan kylätielle tien tukkeeksi. Niin hän sitten tulikin seuraavana päivänä ja uusi akku sopi vanhan akun paikalle täydellisesti. Olin tosi kiitollinen hänelle. Hän oli se kolmas enkeli.

Monet, jotka minut tuntevat, tietävät, että raskaisiin pihatöihin lähtiessäni olen rukoillut: ”Herra, anna minulle kolmen ihmisen voimat, minulla ei ole miestyövoimaa!” Mieheni on kuollut ja myös ystäviä ympäriltä. Olen saanut voimaa ja moni on ihmetellyt, miten paljon olen jaksanut pihalla pakertaa kesällä ja talvella. Mutta nyt Jeesus vastasi eri tavalla, lähettäen konkreettisesti nämä kolme mieshenkilöä avukseni, kun olin pulassa.

Joku ehkä ajattelee, että olisipa hänellä tuon laupiaan samarialaisen puhelinnumero. Mutta ei minulla ole hänen puhelinnumeroaan eikä hänellä minun. Mutta olen ollut yhteydessä yhteen erilaiseen numeroon. Siihen ei voi soittaa kännykällä eikä pöytäpuhelimella.

Se on 501415. Se on niin sanottu taivaan puhelinnumero. Se on Raamatun psalmi 50 , jakeet 14 ja 15. Usko ja rukous kannattaa. Siten voimme saada kokea mitä erilaisimpia ihmeitä, kun todella niitä tarvitsemme. Olkaamme kaikki toisillemme enkeleitä silloin, kun sydämessämme koemme siihen kehotuksen.

SH