Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Nyt jos koskaan apua tarvitaan – ja nopeasti

Maailma, erityisesti Eurooppa on muuttunut kuluneella viikolla. Meitä kaikkia uhkaa voimat, joiden ei toivonut koskaan lähtevän liikkeelle. Nämä voimat ovat nyt ajaneet arviolta miljoona ihmistä, naista, lasta ja vanhusta lähtemään pakoon kodeistaan. Sillä aikaa kun Ukrainan sotilaat ja osa siviileistä pidättelee kammottavaa ylivoimaa, meidän muiden Euroopan maiden pitää toimia. Meidän on autettava näitä pakoon lähteneitä.

Vihdillä on valmiuksia ottaa vastaan pakolaisia. Se, että meillä on olemassa olevia sopimuksia. Niiden aika on nyt mennä jäähylle ja tuki on osoitettava Ukrainalaisille. Tuki, koti on pienintä mitä voimme antaa sotaa pakoon lähteneille. Vihdin kunnan pitäisi ottaa nyt heti käsittelyyn asia, paljonko meillä on valmiuksia auttaa.

Henkilökohtaisesti toivottaisin tulijat ilolla tervetulleeksi turvalliseen Vihtiin odottamaan tilanteen rauhoittumista kotimaassaan. Tämä on todellakin pienintä mitä voimme tehdä.

Samppa Granlund