Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Ukrainan sota – millainen on yritysten arvomaailma

Kymmenet ja sadat yritykset ympäri Suomea osoittavat solidaarisuuttaan ja näyttävät todellisen luonteensa ja empatiakykynsä Ukrainan sodan syyttömille kärsijöille eli ukrainalaisille ja toisaalta asettuvat selkeästi poikkiteloin Venäjän nykyhallintoa ja sille kuuliaisia venäläisiä vastaan.

Tämä on jokaiselta yritykseltä rohkea ja arvostettava teko tehdä omasta aloitteestaan edes pieni ele ukrainalaisten puolesta. Olkoon kyseessä liputus, julkilausuma somessa, toimitilojen valaisu sinikeltaiseksi, maininta nettisivuilla tai lahjoitus kyseisen humanitäärisen kriisin ja vainojen uhreille Ukrainaan.

Keskisuuri vihtiläinen työnantajani ei ole reagoinut tähän mitenkään. Yrityksen sisäisesti ainoa ilmoitus asiaan liittyen on ollut muistutus siitä ettei ketään saa syrjiä tai kiusata. Olen 100% tämän viimeisen virkkeen kanssa samaa mieltä. On tärkeää ettei ketään syrjitä taustansa tai kansalaisuutensa eikä minkään muunkaan vuoksi. Samalla täällä Suomessa tavallisilla venäläisillä, jotka ovat Putinin sotakoneiston reservissä ja asevelvollisia, on mielestäni lähes velvoite saattaa asenteensa tapahtuvasta muiden tietoon.

Mielestäni kuitenkin tämä yritysten ulkoinen tiedotus ja arvomaailma Ukrainan sotaan liittyen Vihdissä on mielenkiintoinen aihe. Ketkä tukevat Ukrainaa, ketkä Kremliä ja miksi, sekä muut pintaan nousevat teemat.

Lopuksi vielä eteläafrikkalaisen edesmenneen arkkipiispan ja apartheidin vastustajan Desmond Tutun sitaatti: "Jos pysyt puolueettomana kohdatessasi epäoikeudenmukaisuutta, olet valinnut sortajan puolen."

Jussi Nummelasta