Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Muistokirjoitus | Eräneuvos Juha K. Kairikko 1946–2022

Juha K. Kairikko (8.9.1946 Liperissä–28.2.2022 Vihdissä) kuoli pitkällisen sairauden murtamana.

Kairikko teki pitkän työrupeaman Metsästäjäliiton toiminnanjohtajana ja Jahti-lehden päätoimittajana. Kun Kairikko valittiin toiminnanjohtajaksi, hän oli vain 26-vuotias. Silloin Metsästäjäliiton jäsenmäärä oli noin 50 000, mutta Kairikon jäädessä eläkkeelle toimestaan vuonna 2009 jäsenmäärä oli kolminkertaistunut.

Kairikko oli myös kirjailija: hänen kirjansa käsittelivät luontoa ja metsästystä. Taitava metsästäjä (Gummerus) on alansa klassikko, josta on otettu useita painoksia. Kairikko kuului myös lukuisiin yhdistyksiin, joissa hän toimi aktiivisesti.

Luonto, metsästys ja Suomen kieli olivat Kairikolle rakkaita, ja hän oli laaja-alaisesti lukenut ja sivistynyt, mikä teki hänestä mainion keskustelukumppanin. Lisäksi hän oli armoitettu tarinankertoja, joka poikkeuksellisesti osasi myös kuunnella toisia. Kairikko tunsi sekä kotimaassa että ulkomailla laajasti ihmisiä, joista monet olivat korkeassa yhteiskunnallisessa asemassa. Kuitenkin hän oli yhtä kiinnostunut toimistosiivoojan kuulumisista kuin yhteiskunnan ylemmillä portailla olevien. Kairikko arvosti ihmistä, ei asemaa.

Kairikon huumorintaju oli ehtymätön. Vielä silloinkin, kun päiviä ei enää ollut monta jäljellä, hän jaksoi laskea leikkiä ja yritti piristää muita, vaikka selvästi oli nähtävissä, että kivut olivat kovat.

Juha K. Kairikko oli vaikuttava ja valloittava persoona, jonka poismeno tuntuu raskaalta kuin valoton marraskuinen päivä.

Häntä jäivät ikävöimään vaimo, lapset ja lapsenlapset sekä suuri joukko ystäviä ja tuttavia, sekä Vihti Nummelan rotaryt.

Tanja Kanerva, Kirjoittaja on Kairikon kustantaja ja ystävä