Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Pääkirjoitus | Yöbussit Helsingistä ovat enää muisto

Kevät tulee, kaikesta huolimatta. Tekee mieli avautuneisiin kulttuuririentoihin Helsinkiin, mutta miten päästä sieltä kotiin Vihtiin? Viimeinen bussi Kampista Nummelaan lähtee perjantaina kello 21.05 ja lauantaina 21.15. Kirkonkylän tienhaaraan pääsee perjantaina kello 21.05, jos vaihtaa bussia Nummelassa, ja lauantaina pikavuorolla Kampista kello 18. Yöbussivuorot Nummelaan ovat enää muisto.

Pohjolan Liikenne on supistanut vuorojaan, ja kesäkuun alussa se lopettaa markkinaehtoisen liikennöintinsä Länsi-Uudellamaalla kokonaan. Vihdissä ja muissa alueen kunnissa pohditaan ratkaisuja ja neuvotellaan tiiviisti Ely-keskuksen kanssa, samoin liikennöitsijöiden. Kuluneella viikolla Ely esitteli Vihdinkin viranhaltijoille ja poliittisille päättäjille tilaamansa joukkoliikenteen järjestämistapaselvityksen, jonka pohjalta on määrä suunnitella Länsi-Uudenmaan joukkoliikennettä yhtenä kokonaisuutena. Tämä tarkoittanee myös kattavaa lipputuotetta.

Vihdissä uskotaan vahvasti, että korvaavaa liikennettä saadaan. Etusijalla on tietysti se, että töissä, koulussa ja opiskelemassa voi käydä bussilla. Vihdin kunnanvaltuuston pohdittavaksi ja päätettäväksi tulee isoja ja hinnakkaita joukkoliikenneasioita, jälleen myös mahdollinen HSL:ään liittyminen.

Marja Keski-Luopa

Luoteis-Uusimaan ja Vihdin Uutisten toimittaja