Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Kolumni Tea Karjalainen: | Kevättä rinnassa – kaikesta huolimatta

Sitä valkoista ainetta näkyy edelleen ikkunasta. Onneksi aurinkokin välillä keventää ja piristää mieltä näinä ihmeellisinä muuttuvina aikoina. Kun kriisistä siirrytään seuraavaan, on siinä monella kestämistä. Toiset kestävät tällaisen epävarmuuden paremmin kuin toiset. Taidan itse kuulua tuohon vähemmän kestävään väkeen, ja olenkin oman valmiussuunnitelman laatinut mielessäni. Samalla on pitänyt jaksaa ja pystyä suunnittelemaan kesää, rekrytoida kesä- ja kausityöntekijöitä. Askel kerrallaan on ensi kesän työntekijöitä sovittu töihin.

Epätoivon syövereissä olen välillä ollut, sillä sijaisuusrekrytointi ei sujunut suunnitelmien mukaan. Olen tehnyt kipeitä karsintoja tehtävissä, joita emme enää hoida. Ja harkitsen listata asioita, mitä emme ehkä hoida kesällä. Ja tätä kirjoittaessa ei viherpalvelulla ole yhtään työntekijää kentälle. Työlomat on myönnettävä, ja kun näitä on kahden hengen tiimistä kahdella, niin aika heikoille jää silloin tekeminen.

Kunta-ala ei tällä hetkellä vedä. Monelle ehkä ovat jo tulleet tutuiksi Nurmijärven kunnan avointen tehtävien markkinoinnit? Pääkaupunkiseudun alueella ovat headhunterit kalastelleet kaupungeille työntekijöitä yli listahintojen.

Tällaisen pienen kunnan on vaikea saada työntekijöitä listapalkoilla ilman kunnollista ulkoista viestintää ja markkinointia. Osalle hakijoista tämä vaatimaton tapa kelpaa, mutta isolle osalle ei. Toivoisin Vihdin kunnan toimijoiden miettivän tätä: miten resurssit turvataan jatkossa ja mistä johtuu, ettei Vihti vedä?

Onneksi silti tunnelin päässä on nähtävissä valoa ja toivon, että onnistun saamaan myös nuoria täydentämään kesän tekijöitä. Kaksi kausityöntekijää on sovittu ja he aloittavat toukokuun alussa. Nyt on parhaillaan menossa kesätyöntekijähaku (3 henkilöä max. 4 kk), nurmikonleikkaajia (kaksi tehtävää 4–6 kk) ja kohta myös haetaan alle 18-vuotiaita nuoria (1–4 henkilöä 1–2 kk).

Toivottavasti saan kaikki resurssit täytettyä, jotta kesä onnistuu asukkaidenkin silmiin edes kohtalaisesti. Asukkaita vartenhan tätä työtä tehdään, ja sitä haluaisi tehdä kunnolla ilman murheita resursseista.

Kirjoittaja on Vihdin kunnan johtava puutarhuri.

Miten resurssit turvataan jatkossa? Miksi Vihti ei vedä?