Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Tuumittua Marja Keski-Luopa: Vihti-lähettiläs vailla vertaa

"Hyvät ystävät. Tänään sain huomionosoituksen Vihdiltä. Meillä on hyvä kunta ja asiat hoituvat hyvin yhteisymmärryksessä. [---] Tervetuloa joukolla Nummelaan ja Vihtiin viihtymään. Edullista asumista on tarjolla jos vaikka muuttokuorman kanssa tulette."

Tällaisen Facebook-päivityksen kirjoitti vihtiläisveteraani Hannes Tuovinen viime viikon lopulla.

Vihdin kunta on onneksi ollut hereillä ja havainnut, että Tuovinen on, kaiken muun ohella, Vihti-lähettiläs vailla vertaa.

Tuovinen on itse kertonut, että "Linnan juhlista itsenäisyyspäivänä 2015 alkoi se show". Tuikkivasilmäinen, hymyilevä mies on siitä lähtien edustanut veteraanisukupolvea monituisissa arvokkaissa tilaisuuksissa. Hän on tuonut Vihdille tunnettuutta ja julkisuutta mediassa.

Tuovinen sai kunnalta Vihti-pöytäviirin, kukat sekä lämpimän tervehdys- ja kiitoskirjeen: allekirjoittajina valtuuston puheenjohtaja Eerikki Viljanen, kunnanhallituksen puheenjohtaja Leevi Pursiainen ja kunnanjohtaja Erkki Eerola.

Tuovinen julkaisi Facebook-sivullaan kuvan kirjeestä, jossa kunta ensimmäiseksi onnittelee häntä valinnasta Vuoden 2021 vihtiläiseksi. Tuovinenhan voitti Luoteis-Uusimaa -lehden järjestämän yleisöäänestyksen täysin ylivoimaisesti. Ja kaikkien mielestä ansaitusti.

Hannes Tuovinen täytti 98 vuotta, ja seuraavana aamuna Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Sitä uutista Tuovinen ei varmasti olisi halunnut kuulla. Hän oli vasta 18-vuotias lähtiessään sotataipaleelle, joka kesti vähän yli kaksi vuotta.

Tuovinen on myös rauhanlähettiläs. Hän on vuosien varrella vieraillut Vihdin kouluissa puhumassa sodasta ja omista kokemuksistaan. Ja vastaamassa oppilaiden kysymyksiin.

"Ei enää sotia. Neuvotelkaa!" jyrähti Tuovinen Vuoden vihtiläinen -haastattelussa Luoteis-Uusimaassa 27.2.

Kirjoittaja on Vihdin Uutisten ja Luoteis-Uusimaan toimittaja.