Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Lukijalta | Elinvoimaa Vihtiin

Sain viime viikolla kielteisen päätöksen suunnittelutarveratkaisusta (poikkeuslupa) tänne Palojärven itäpuolelle. Näyttää olevan Vihdin kunnan viranhaltijoilla olennaista torpata rakentaminen maaseudulle. Tällä politiikalla Vihti toivottaa tervemenneeksi mahdolliset hyvät veronmaksajat ja varsinkin haja-asutusalueella olevista kiinteistöistä kiinteistöverot. Haja-asutusalueen kiinteistövero on todella hyvä tuotto kunnan kassaan, koska esim. meidän alueella ei ole minkäänlaisia kunnan palveluita. Syy hakemuksen hylkäämiseen oli se kuuluisa EMÄTILA ja yhdenvertaisuus maanomistajien kanssa.

Mielestäni tässä, eikä menneessäkään maailmassa, ole ollut yhdenvertaisuutta naapurien kanssa, ei ennen eikä jälkeen pyramidien rakentamisen. En tiedä, montako hakemusta Vihdissä on luvan saatua peruttu naapurin valittaessa em. asiasta. Sitaatti hylkäyksen perustelusta: "Koska kyseessä olisi uusi rakennuspaikka rannan vaikutuspiirissä vaikuttaisi hanke alueen tulevaan maankäyttöön ja rakentamiseen siten, että vastaavalla mitoituksella pitäisi voida kohdella muita alueen emätiloja. Tämä johtaisi suunnittelemattomaan ja liian taajaan rakentamiseen kaukana palveluista ja voisi laukaista tarpeen alueen asemakaavoittamiseksi ja näin ollen katujen ja kunnallistekniikan rakentamiseksi."

Maakunnista saamieni tietojen perusteella kunnallistekniikan rakentaminen haja-asutukselle ei mene suoraan kunnan piikkiin vaan niissä on minun tietoni mukaan melkoiset pakolliset kiinteistöön kohdistuvat liittymismaksut. Taas katuverkoston rakentaminen tänne Palojärven itäpuolelle? Luulenpa että Marsiin on rakennettu katuverkko johonkin kohtaan ennen kuin tänne Palojärven metsätien ympäristöön. Viemäritekniikan rakentaminen olisi tässä nykyajassa suorastaan vihreä ympäristöteko. Hylkäyksen loppuosan perustelut ovat pelkkää olettamusta, joka ei perustu mihinkään todellisuuteen. Näillä olettamuksilla on mahdollista torpata kaikki haja-asutusalueiden uudisrakentaminen Vihdissä.

Tarmo Alakoskela

Palojärvi