Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Bussiliikenne Nummelasta Helsinkiin kuntoon – miten ja milloin?

Julkista liikennettä luotettavasti vuosikymmenet hoitanut Pohjolan Liikenne lopettaa toimintansa 3.6.22, jolloin myös todella moni Helsingissä työssäkäyvä tai opiskeleva miettii, miten päästä joka päivä töihin tai kouluun.

Tästä viikosta eteenpäin Pohjolan Liikenne ei myy enää kohtuuhintaisia sarja-/kausilippuja vuoroihinsa, vaan jokainen matka on ostettava erikseen lähes triplahinnalla aikaisempaan verrattuna. Nummela–Helsinki -väli maksaa n. 22e/pvä riippuen siitä, ostaako lippunsa suoraan kuljettajalta vai sovelluksesta. Tämä tarkoittaa, että työmatkakustannukset ovat jopa 25% päivätienestistä – täysin kohtuuton määrä pieni- ja keskituloisille.

Miten Vihdin kunta ja Ely-keskus aikovat ratkaista tilanteen? Milloin saamme asiasta lisätietoa? Toimiva ja kohtuuhintainen bussiliikenne näin lähellä pääkaupunkiseutua on välttämättömyys, kaikilla ei ole autoa tai työpaikoilla pysäköintimahdollisuutta Helsingin keskustassa.

Miten on mahdollista, että muista kehyskunnista julkinen liikenne on kannattavaa? Olisiko tilanne voitu estää tukemalla tarpeeksi ajoissa Pohjolan Liikennettä?

Julkisen liikenteen käyttäjä