Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Kolumni Tea Karjalainen Kiitän ja kumarran – oli ilo työskennellä kanssanne!

Osa jo tietää, että vaihdan työnantajaa ja palaan takaisin Helsingin kaupungille 1. kesäkuuta. Olen saanut tehdä paljon tämän vuoden aikana, jonka olin Vihdin kunnalla töissä. Olen ollut viheralalla vuodesta 1997, ja olen täälläoppinut paljon uutta, mikä vetää nöyräksi. Vihdissä on luonnonkaunis ympäristö, jota voi ja pitä kunnioittaa.

Viherresurssit olivat viime vuonna pienet: kolme vakituista ja neljä kausityöntekijää. Keväällä sijaisten saaminen vakituisille oli vaikeaa, eikä se onnistunut. Olin ihan stressin syövereissä.

Mutta he, jotka olemme palkanneet, ovat kyllä parasta A-luokkaa. Olen ylpeä heistä ja heidän asenteestaan. Ja seitsemän aikuisen lisäksi on tulossa neljä alle 18-vuotiasta nuorta saamaan työkokemusta. Minulla on ollut ilo haastatella näitä nuoria. Uskon, että he ovat innokkaita tekemään töitä ja oppimaan viheralasta. Sydämeni pohjasta toivon, että tulevaisuudessakin nuorille annetaan mahdollisuus tehdä työtä omassa kunnassa. Se tuo hyvää virettä kuntaan ja jatkumoa alalle. Sillä voi ehkä myös nostaa imagoa.

Itselläni on kaksi teini-ikäistä poikalasta kotosalla. Toinen puhui syksyllä, ettei äitiä arjessa näy – toisella alkoi koulumenestys heiketä ja hän luopui harrastuksestaan. Ja nyt on selvinnyt syykin. Olen valmis roudaamaan harkkoihin ja kannustamaan kentän laidalla, mutta sitä en valitettavasti pystynyt näillä työmatkoilla ja -ajoilla tekemään. Aion ottaa vuoden takaisin ja olla lasteni elämässä enemmän läsnä.

Vihdin työn valitsin, kun se oli itselleni unelma-ammatti. Harmi, ettei perhe halunnut matkata perässä. Vaikka välimatka Vihdin kollegoihin kasvaa, olen luvannut olla osa heidän ammatillista verkostoaan. Eihän sitä tiedä, missä vielä kohdataan. Hyvää elämää kaikille!

Kirjoittaja on Vihdin kunnan jättävä johtava puutarhuri.