Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Kolumni Tommi Muhli Tapahtumistaan kunta tunnetaan! Vihdin menokesä yltää syksyyn

Muutaman vuoden koronakurimuksen ja ankeuttamisen jälkeen Suomi on valmistautumassa kaikkien aikojen menokesään. Moni muutoinkin tapahtumarikkaan kesän juhla on saanut rinnalleen kaverin jos toisenkin ja pelkästään musiikkitapahtumia Suomen suvessa juhlitaan kesä-elokuussa n. 300 kappaletta. Vihdissä 15.-16. heinäkuuta juhlittavan Hiidenkirnu Festivalin lisäksi kyseisenä viikonloppuna juhlitaan musiikin merkeissä 35 muussakin pitäjässä. Oli siis aikakin, että Vihti ja vihtiläiset saivat oman alueellisesti ja valtakunnallisestikin kilpailukykyisen festarinsa huippuesiintyjineen.

Syksyllä vuoronsa saa poikkitaiteellinen uusi tapahtumakentän tulokas Nummela Art Night lentokentällä.

Musiikkifestarien lisäksi kesä Vihdissä tarjoaa monenlaista muutakin koettavaa. Tänä vuonna juhannusta juhlitaan kirkonkylällä peräti kahteen otteeseen; ensin virolaiseen ja sen jälkeen vihtiläiseen tapaan. Kesäteatterin ympäristössä 18. kesäkuuta järjestettävä lasten oma kulttuuritapahtuma tarjoaa laadukkaita taidesisältöjä perheen pienimmille. Nummelan uusi palloiluhalli Aura Light Certos Arena kokee debyyttinsä musiikkikäytössä suuren yhteislaulutapahtuman merkeissä Vihdin alueen kuorojen avustuksella juhannusviikolla. Heinäkuun alussa ensi-iltansa saa Vihdin Teatterin kesänäyttämöllä menestysfarssi Diivat. Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna kirkonkylällä vietetään ensimmäistä kertaa Pahantorjuja –elokuvafestivaalia ja loppukuusta on vuorossa jälleen Vihdin tapahtumakesän kruununjalokivi Wuosisatamarkkinat. Syys-lokakuussa saavat vuoronsa Päivölän perinteikkäät kirjallisuuspäivät ja poikkitaiteellinen uusi tapahtumakentän tulokas Nummela Art Night lentokentällä. Tuleva kesä ja syksy Vihdissä on siis tapahtumien ja kulttuurin ystäville juhlaa juhlan perään!

Ollaan ylpeitä Vihdistä ja vihtiläisestä kulttuurista, tapahtumista ja niiden järjestelyistä vastuussa olevista yhdistyksistä, sekä vapaaehtoisista. Ostetaan lippuja ja osallistutaan suurin joukoin. Kerrotaan tapahtumista myös kavereille ja muulle maailmalle. Tapahtumistaan kunta tunnetaan!

Kirjoittaja on Vihdin kunnan kulttuurituottaja.