Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Kolumni Sari Sarpaneva | Sopivasti liikunnallista, sopivasti aurinkoista ja rentouttavaa kesää!

Vihdoin saapuivat ihanat kesäkelit ja olemme päässeet nauttimaan liikunnasta hyvässä säässä. Hieman vaihtelevammassa säässä toteutettiin tänä kesänä ilmaisia puistojumppia – osallistujamäärä vaihteli sään mukaisesti. Puistojumpat ovat päättyneet ja ohjaajat siirtyneet liikuntaleireille, jotka puolestaan päättyvät juhannuksena samoin kuin uimahalli sulkeutuu.

Heinä–elokuulle on tarjolla vesijumppaa luonnonvesissä muun muassa Varikkaalla, Otalammella, Palojärvellä sekä Haimoossa. Lisäksi on mahdollisuus osallistua luontoretkille. Kaikista näistä löydät lisätietoja vihti.fi/liikunta -sivustolta tai voit kysellä ryhmistä suoraan liikuntakoordinaattoriltamme. Meillä muilla liikuntapalveluissa kesälomat kolkuttelevat jo ovilla ja lomailemme pääsääntöisesti heinäkuussa.

Henkilökunnan lomaillessa on Vihti täynnä omatoimisia liikuntamahdollisuuksia. Jos et ole vielä kokeillut Nummelan (11 km) ja kirkonkylän (9 km) nähtävyysreittejä, kannattaa ne ottaa kokeiluun loman aikana. Reitit voi kulkea kävellen tai pyörällä, ja reitille voi liittyä osaksi matkaa tai tehdä koko kierroksen. Molempien reittien varrella on useita tutustumisen arvoisia pisteitä, jotka on merkattu karttaan. Reittikartat ovat ladattavissa liikuntapalveluiden sivuilta.

Vihdin upeat maastot ja vesistöt tarjoavat omalta osaltaan mahtavia mahdollisuuksia liikuskeluun, liikuntapalveluiden sivuilta löydät aiheeseen liittyviä karttoja ja vinkkejä. Jos haluat hieman laajentaa reviiriä, kannattaa tutustua uuvi.fi sivustoon, minne on kerätty kattavasti tietoa Uudenmaan ulkoilukohteista. Ulkokuntosalit ovat vapaasti käytettävissä koko kesän, ulkoliikuntapaikat varaustilanteen salliessa. Kirkonkylän ja Tervalammen tenniskentille on vielä jäljellä runsaasti vapaita vuoroja – näitä voi kysyä osoitteesta tilavaraukset@vihti.fi . Jos joskus sattuisi satamaan, pääset jumppaamaan ohjatusti kotijumppakirjaston ohjeilla.

Kirjoittaja on Vihdin kunnan liikuntapäällikkö.