Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihdin Uutisten vaalikone nyt auki - löydä ehdokkaasi!

Tuumittua Marja Keski-Luopa Vihdin taajamat kesäkukilla vai ilman?

Nummelan sisääntuloväylän Meritien liikenneympyrät – kesäkukilla vai ilman? Suurin osa meistä taitaisi vastata, että mieluummin värikkäiden kukkien kera. Mutta kukkia ei ole eikä tule tänä kesänä.

Vihdin kunta ei ole koskaan hassannut isosti rahaa kesäkukkiin, mutta tänä kesänä ollaan melkein nollalinjalla. Kuten Vihdin Uutisten sisarlehti Luoteis-Uusimaa sunnuntaina 19.6. kertoi, ainoat kunnan kesäkukat ovat tänä vuonna kirkonkylässä Kuntalan edustalla. Kunta on hankkinut kolmeen isoon ruukkuun kukkia noin 400 eurolla.

Kesäkukat kertovat, että asuinympäristöämme arvostetaan.

Nurmijärven kunta osti täksi kesäksi kukkia noin 50 ruukkuun yhteensä 2705 eurolla, kertoi Nurmijärven Uutiset. Ja Keski-Uusimaa-lehti uutisoi, että suurimmat satsaukset kesäkukkiin on tehty Tuusulassa ja Keravalla. Tuusula käyttää tänä vuonna kesäkukkiin noin 10 000 euroa ja yksittäisten kukkien lukumäärä on hieman alle 3 200 kappaletta.

Naapuri Karkkilan bravuuri on vuosien ajan ollut kaupungin nimi tai logo näkyvällä paikalla Porin valtatien penkalla – punaisin kukin tai valkoisin kivin, kuten nyt. Vihdissä yritettiin vähän samaa Suomi 100-juhlavuonna 2017, kun Nummelan sisääntuloliittymän ilmettä koristettiin siniristilipun kuvalla Porintien suuntaan. Ensin Huhdanmäen puoleiseen luiskaan kaavailtiin kukkaistutusta, mutta toteutus oli noin 5 x 8 metrin kokoinen "lippu" värjätyistä kartanokivistä. Kyseisellä paikalla voisi kyllä edelleen olla jonkinlainen Nummelan tai koko Vihdin symboli – vaikkapa pahantorjujamerkki?

Vihdin kesäkukkaköyhyys ei johdu niinkään säästölinjasta kuin resurssipulasta: kunnan viherpalveluissa ei ole tällä hetkellä tarpeeksi käsiä istuttamaan ja ennen kaikkea hoitamaan kesäkukkia.

Kesäkukat kertovat omaa kieltään siitä, että asuinympäristöämme arvostetaan ja siitä huolehditaan. Monilla Vihdin kylilläkin on asukkaita ja ohikulkijoita ilahduttavia kukka- ja kylttitervehdyksiä. Jos kunnan resurssipula jatkuu, kenties Nummelan Citymarket, Suur-Seudun Osuuskauppa, Tokmanni tai Rusta voisivat sponsoroida vuoden 2023 kesäksi muutaman näyttävän kesäkukka-asetelman Nummelaan? Ja palkata pari nuorta kastelijoiksi.

Kirjoittaja on Vihdin Uutisten ja Luoteis-Uusimaan toimittaja.