Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Primavera-konsertti sykähdytti

Synkeän karanteeniajan jälkeen oli suuri ilo, kun primavera oli vihdoin saapunut. Jorma Hannikaisen valmentama Vihdin kamarikuoro oli kutsunut meitä keväiseen konserttiin sunnuntaina 22.5., ja satakunta henkeä oli ottanut kutsun vastaan. Konsertin lipputulot menivät Ukrainan hyväksi Kirkon Ulkomaanavun kautta.

Konsertin ensimmäisessä osassa kuoro esitti rakastettuja suomalaisia sekä hengellisiä että keväisiä lauluja seuraavilta säveltäjiltä: Ahti Sonninen, Jorma Hannikainen ja Leevi Madetoja ja Toivo Kuula. Taneli Kuusiston Suomalainen rukous Uuno Kailaan sanoihin kosketti syvältä ajankohtaisuutensa vuoksi. Ajatuksissamme rukoilimme samaa Ukrainan kansalle. Kamarikuoron omat laulajat Sara Leppänen, Jaana Lehtokangas ja Päivi Niemelä toimivat taitavina solisteina.

Sopraano Johanna Isokoski esitti Kaisa-Leena Hannikaisen säestyksellä kolme Oskar Merikannon keväistä laulua. Mikä löytö tämä ihanan heleästi ja vahvasti laulava sopraano onkaan!

Soitinyhtye saapui paikalle, kun oli aika esittää John Rutterin Requiem eli sielunmessu. Yhtyeessä soittivat Raija Urama, huilu, Seidi Palonen, oboe, Hannu Kiiski, sello, Pauliina Kallio, harppu, Tuomo Lassila, timpani, Atte Karhinen, kellopeli ja Kaisa-Leena Hannikainen, urut.

Requiem on katolisen kirkon jumalanpalvelus, jossa rukoillaan edesmenneiden puolesta. Ajankohtaisuutensa vuoksi musiikki kosketti syvältä, kun siinä pyydettiin ”Ikuinen valo loistakoon heille” tai ”Syvyydestä minä huudan sinua, Herra”. Pie Jesu on monien säveltäjien sielunmessuissa kuin kehtolaulu, lempeä ja kirkas, ja Johanna Isokoski tulkitsi sen taidokkaasti. Agnus Dei -osa jyrisi pelottavasti. Oliko siellä tosiaan vain seitsemän soittajaa?! Ja tuntui, että Kamarikuoro ei ole koskaan laulanut näin hyvin.

Requiemin jälkeen saimme vielä ottaa vastaan Herran siunauksen John Rutterin kauniina sävellyksenä.

Ruut Kiiskillä oli lyhyt valmistautumisaika tehtävään, mutta hän teki loistavaa työtä. Kuorolaisten keskuudessa ruvettiin jo perustamaan Ruut-fanklubia. He kiittelivät hänen tarkkaa johtamistaan. Ruut on valmistunut kapellimestariksi Tukholman kuninkaallisesta musiikkikorkeakoulusta 2015 ja on työskennellyt useiden orkestereiden kanssa Suomessa ja Ruotsissa. Hän on Tampereen Filharmonisen Kuoron sekä perustamansa Camerata Vihti -kamariorkesterin johtaja.

Osa yleisöstä viipyili konsertin jälkilämmössä vielä hyvän aikaa esiintyjiä kehuen ja kiitellen, mutta lopulta heidänkin oli lähdettävä kotiin.