Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuumittua Marja Keski-Luopa Vielä on tapahtumien kesää jäljellä

Koulut alkavat ensi viikolla, mutta vielä on kesää jäljellä. Hiljaisten koronavuosien jälkeen Vihdissäkin on saatu nauttia todellisesta tapahtumien kesästä – ja se jatkuu.

Vihdin kirkossa on tasokas Kesämusiikkia-konserttisarja, ja esimerkiksi Galleria Pictor tarjoaa taidetta.

Vihti sai vihdoin oman rockfestarin: heinäkuun puolivälissä järjestetty Hiidenkirnu-festivaali sai niin hyvän startin, että se järjestettäneen ensi vuonnakin. Siellä olivat "kaikki". Itsekin melkein hämmästyin, miten hyvin Nummelan pesäpallostadion sopi festarikäyttöön. Rajattu ulkotila oli jollain lailla intiimi. Ja hiekkatekonurmi imee isommankin sateen tehokkaasti.

Leijat sopivat hienosti lentokenttäpaikkakunnan imagoon.

Kesäteatterin mainio Diivat pyörii vielä lauantain 20.8. viimeiseen yönäytökseen saakka. Kirkonkylän kesäteatteri toimii myös Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan "konserttisalina" 12.8. sekä yhtenä näyttämönä Pahantorjuja-elokuvajuhlilla.

Ja tulevana viikonloppuna todellakin tapahtuu! Ensimmäinen Pahantorjuja-elokuvafestari toivottavasti vetää väkeä kirkonkylään perjantaina ja lauantaina. Tapahtumassa on myös ruoka- ja musiikkitarjontaa.

Leijat Nummelan yllä -perhetapahtumaa vietetään lentokentällä ja Tarmonmajalla lauantaina – näyttävät leijat sopivat hienosti lentokenttäpaikkakunnan imagoon.

Kylilläkin on tapahtumatarjontaa. Selissä, nuorisoseuratalo Seppolassa on perinteiset Komeiden kokoontumisajot tulevana lauantaina – sekin koko perheen tapahtuma.

Tulossa on Otalampi-päivä 13.8. ja Ojakkalan elomarkkinat -päivä 14.8.

Kruununjalokivi on tietysti Wuosisatamarkkinat, Vihdin suurin yleisötapahtuma lauantaina 20.8. kirkonkylässä, jonne myyjiä on tulossa noin 150. Seuraavana päivänä, sunnuntaina Vihdin 515-vuotispäivää vietetään laudes-aamuhartaudella Pyhän Birgitan kirkon raunioilla ja sekä Pertun Pidoilla, jotka koronatauon jälkeen pidetään Lotta Svärd -hengessä Ojakkalan urheilutalossa.

Kirjoittaja Marja Keski-Luopa on Vihdin Uutisten ja Luoteis-Uusimaan toimittaja.