Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Nummelan vuodeosastolla oli vain yksi toimiva kaukosäädin – Sotea odotellessa

Mielenkiinnolla odotamme kuinka meidän palvelut pelaavat ensi vuoden alusta. Hiljakkoin veimme läheisemme Nummelan terveyskeskuksen vuodeosastolle, koska hänellä on parantumaton sairaus. Hänen vointinsa on jo tosi huono. Kaikki meni kivasti ja hän sai oman huoneen. Sitten ihmettelimme, kun televisiolle ei ollut kaukosäädintä. Potilaan pitäisi siis olla niin hyvässä kunnossa, jotta itse jaksaa aina nousta vaihtamaan kanavaa ja sulkemaan tv:n ym. Tuntuu ulkopuoliselta ehkä vähäpätöiselle jutulle. Mutta kun televisio on fyysisesti huonokuntoisen, mutta päästään virkeässä kunnossa olevan ainut virike oleskelussa kipujen kanssa ja vuoteen omana, niin se on aika hankala juttu.

Selvittelimme asiaa ja koko vuodeosastolla ei kuulemma ollut kuin yksi toimiva kaukosäädin. Eli hoitajat joutuvat vaihtamaan kanavia kaikissa huoneissa, joita on kaiketi 15 kpl. Ei tunnu järkevälle, hoitajilla on varmasti muutakin tekemistä, ja potilaille se on myös kurjaa. Löytyisikös jostain tahoa, joka voisi vaikka lahjoittaa tarvittavat kaukosäätimet. Itse ostimme säätimen, joka maksoi jotain 10 euroa.

Toinen asia oli sitten kipupumpun hankkiminen potilaalle. Niitäkin oli vähän, vain 3 kpl/vuodeosasto. Oli melkoinen soittorumba, jotta asia saatiin järjestymään. Eli vuodeosastolla on tarvikepulaa ja varmasti henkilöstöpulaakin, nyt kun siellä on vielä korona lähes kaikissa huoneissa. Ikävää on sekin, kun kaikki vierailut on taas kielletty kokonaan vuodeosastolle. Potilaan aika käy tosi pitkäksi ja ikäväksi.

Henkilökunta on kyllä mukavaa ja ystävällistä. Varmaan ihan ammattitaitoistakin. Mukavaa kesän jatkoa kaikille!